George Bush tüzeli a softballos lányokat

Vágólapra másolva!
Az olimpia varázsa George W. Busht, a világ első számú nagyhatalmának, az Egyesült Államoknak az elnökét is magával ragadta. Eddig a strandröplabdázókat és a softballosokat látogatta meg, a hétvégén pedig sort kerít a kosarasokra és az úszókra is.
Vágólapra másolva!

A nyári játékok pénteki megnyitóján is jelen lévő Bush szombaton - eredeti programjától eltérve - az amerikai strandröplabdázók edzésére látogatott el, ahol a női címvédő páros, Misty May-Treanor és Kerri Walsh hosszas unszolására még be is szállt egy kicsit az ütögetésbe.

A röplabdázás után a szenvedélyes hegyikerékpáros hírében álló Bush végigtekerte az olimpiai pályát, melyről gyors véleményt is alkotott: - "Iszonyatosan nehéz. Ezért vagyok én amatőr, ők pedig olimpiai kerekesek."

Az elnök hazája softball-válogatottjának edzését sem hagyta ki, sőt az edző feladatát átvéve tette fel a csatakiáltást kiprovokáló kérdést: "Kiért játszunk?" - "USA!" - jött azonnal az üvöltésszerű válasz.

A "baseballőrült" elnök a tréning után újságíróknak méltatta a sportágat, mely most az idei év után kikerül az olimpiai programból, Bush reményei szerint azonban nem örökre: "Az egész világnak jó, hogy lányok is űzik ezt a sportot. Fiatal lányok sokasága előtt állhatnak ők példaként."

George W. Bush szombaton, illetve vasárnap a helyszínen nézi majd meg az amerikai női- és férfikosárlabda-válogatott első csoportmérkőzését, és kilátogat az úszóversenyek első döntőire is, így a Vizes Kockában látja majd többek között a férfi 400 méteres vegyesúszás fináléját, vélhetően Michael Phelpsszel, Cseh Lászlóval és Kis Gergővel.