Fazekasra azonnal lecsaptak a doppingellenőrök

Vágólapra másolva!
Alighogy megérkezett Pekingbe Fazekas Róbert diszkoszvető, máris lecsaptak rá a doppingellenőrök.
Vágólapra másolva!

Erről Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke számolt be internetes naplójában. A sportvezető azt írja, hogy az Athénban aranyérmétől doppingvétség miatt megfosztott szombathelyi nehézatléta a magyar olimpiai csapat utolsó nagyobb csoportjával érkezett a kínai fővárosba, és a doppingellenőrök ezt követően azonnal vérvétellel kiegészített vizsgálatra rendelték.

"Így van ez rendjén. Teljes mértékben egyetértek a szigorú fellépéssel, ami lényegében a becsületesen, tisztán készülő és versenyző sportemberek döntő többségének érdekében, védelmében történik, a csalók, vagy ahogyan Rogge elnök fogalmazott, a sportban jelentkező bűnözők leleplezését szolgálja" - folytatja a MOB-elnöke.

Forrás: MTI

Fazekas Róbert augusztus 19-én állhat a dobókörbe

Schmitt Pál arról is beszámolt, hogy a pekingi olimpiai második napján Cseh László úszódöntőjére (400 m vegyes) látogatott ki és dicséri a magyar versenyzőt, aki véleménye szerint világrekordra késztette Phelpset.

A MOB elnöke megtekintette a férfi párbajtőrverseny döntőjét is, s ezzel kapcsolatban elárulta: annyira bízik a magyar párbajtőrcsapatban, hogy már fel is iratkozott a versenyszám díjátadására.