Doppingolt a női 400 gát címvédője

Vágólapra másolva!
Sajtóértesülések szerint pozitív lett a doppingtesztje Fani Halkiának, a női 400 gát görög címvédőjének a pekingi olimpián. A Skai TV csatorna beszámolója szerint a 29 éves atlétanő már el is hagyta az olimpiai falut.
Vágólapra másolva!

"Sokkolt, ami történt" - mondta a sportoló egy meg nem nevezett pekingi szállodában tartott - helyi idő szerinti - éjszakai sajtótájékoztatón, melyet a görög rádió élőben közvetített. "Nem tudom, hogyan fordulhatott ez elő, mindig nagyon vigyáztam arra, hogy ne használjak tiltott szert. Kíváncsian várom a B-próba eredményét."

Halkiát - aki a 400 gát vasárnapi versenyeinek első előfutamában lenne érdekelt - Japánban, a görög válogatott edzőtáborában ellenőrizték néhány nappal a pekingi játékok előtt.

Ugyanezt a szert mutatták ki egy ellenőrzés során március 6-án a 200 méteres vegyesúszás Eb-ezüstérmesének, az elsőszámú görög úszónak, Joannisz Drimonakosznak a szervezetében is, aki emiatt nem utazhatott el az olimpiára. Drimonakosz Cseh László mögött lett második a kontinensbajnokságon.

Metiltrienolonnal bukott le idén tizenegy görög súlyemelő is.