Ez lesz Pekingben - Bemutakoznak a brazilok

Vágólapra másolva!
Bár a XXIX. nyári olimpia hivatalosan csak a pénteken, magyar idő szerint 14 óra 8 perckor sorra kerülő megnyitóünnepséggel veszi kezdetét, a labdarúgó-tornán addigra lebonyolítják az első fordulót. Szerdán a hölgyek kezdték meg a csoportmeccseket, csütörtökön pedig jönnek a férfiak, mégpedig a címvédő Argentínával, és a trónkövetelő Brazíliával egyetemben.
Vágólapra másolva!

Az argentinok alaposan belehúztak, hiszen Elefántcsontpart nagyon kemény ellenfélnek ígérkezik, igaz a címvédő bőszült erős kerettel (Agüero, Garay, Gago, Riquelme, Mascherano) utazott Pekingbe, és valószínűleg még azt is elviseli, ha Lionel Messinek a nemzetközi Sportdöntőbírósága határozatának értelmében esetleg vissza kell térnie klubcsapatához, a Barcelonához.

A gauchók legnagyobb riválisnak ígérkező brazilok sem panaszkodhatnak, hiszen a Ronaldinho, Anderson, Pato trió még akkor is félelmetes tengely, ha a nyáron a Barcából a Milanba szerződő zseniális karmester az elmúlt szezonban finoman fogalmazva sem játszott csúcsformában.

A többiek? Talán az olaszok nehezíthetik meg a két nagy dolgát, míg a házigazda kínaiak egyelőre elsősorban annak örülhetnek, hogy Új-Zélandnál kellemesebbnek tűnő nyitómeccs-ellenfelet nem nagyon találhattak volna az olimpiai futballtorna mezőnyéből.

A csütörtöki program:

óra (magyar idő)

párosítás

tévé

11

Ausztrália-Szerbia

11

Japán-Egyesült Államok

11

Brazília-Belgium

Eurosport (élő)

11

Honduras-Olaszország

Eurosport (13, összef.)

13:45

Dél-Korea-Kamerun

13:45

Kína - Új-Zéland

13:45

Hollandia-Nigéria

Eurosport (élő)

13:45

Elefántcsontpart-Argentína

Eurosport (15.45, összef.)