Nagyot nyekkent az olimpiai legnehezebb sportolója

Vágólapra másolva!
A felfokozott várakozás ellenére dicstelenül szerepelt az ötkarikás cselgáncstornán Ricardo Blas, a pekingi olimpia legnehezebb sportolója.
Vágólapra másolva!

A Tudomány és Technológia Egyetem sportcsarnokának közönsége egyszerre morajlott fel, amikor a 181 kilós guami behemót kicammogott az öltözőfolyosóból. A magasságra mindössze 183 centis dzsúdós nehézkesen, karjaival "evezve" lépdelt fel a tatamira, és még ellenfele, a vb-bronzérmesként sokat látott grúz Lasa Gudzsejdzsani is meglepetten figyelte őt.

A tökéletesen egyoldalú küzdelem 30. másodpercében a pókhasú óceániai óriás egy belső combdobás következtében úgy vágódott a tatamira, hogy a felső sorokban is hallani lehetett a becsapódás robaját. A vazaarit követően még feltápászkodott ugyan, de az esés szemmel láthatóan kedvét szegte, inkább csak sétált, álldogált, és csak tessék-lássék ragadta meg riválisa dzsudogiját. A bíró egymás után mutatta be neki az intéseket passzivitásért, mígnem 14 másodperccel a vége előtt kénytelen volt - a nagy versenyeken felettébb ritka - szogo-gacsit, azaz sorozatos intések miatti leléptetést hirdetni.

Blas megkönnyebbülten kászálódott le a tatamira vezető lépcsőn, és magában alighanem fohászkodott, nehogy Gudzsejdzsani továbbvigye őt a vigaszágra, ahol folytatódnának a megpróbáltatásai...