Vágólapra másolva!
A legjobb 16 között a súlycsoport egyik favoritja, Alina Alexandra Dumitru várt Csernoviczki Évára a női cselgáncsozók 48 kg-os kategóriájában. A román egy vazaarit érő akcióval nyert.
Vágólapra másolva!

A mérkőzés első percei nagyrészt eseménytelenül teltek, egyik versenyző sem talált fogást a másikon. A találkozó felénél az ötszörös Európa-bajnok és kétszeres vb-bronzérmes román lábra támadott és kitolta a pályáról Csernoviczkit, ebből még nem ért el pontot, kicsivel később viszont igen. A vége előtt két perccel vazaarinak ítélték Dumitru egyik visszarántását, melynek végén Csernoviczki kétségkívül a földre huppant. 50 másodperccel az ötperces mérkőzésidő lejárta előtt szabálytalan fogás miatt intést is kapott a magyar dzsúdós, ebből a románnak kettő is jutott. A fordítás viszont nem jött össze, Dumitru így hatodszor győzte le Csernoviczkit pályafutása során.

Forrás: MTI

"Még sosem vertem meg Dumitrut, sajnos most sem sikerült. A vazaariját többen is vitatták, mert már a földön voltam, amikor elkezdte az akciót, de mostanában megadják ezt a dobást. Kicsit elkeseredtem, de remélem, a román nyer a folytatásban és továbbvisz a vigaszágra" - nyilatkozta az MTI-nek Csernoviczki.

Dumitru a nyolc között a dél-koreai Kim Jung Rannal csapott össze és ipponnal nyert, így a tatabányai dzsúdós a bronzéremért zajló alsó ágra került. Hogy első ellenfele ki lesz, az még nem derült ki.