Veréb nélkül folytatódik a birkózóverseny

Vágólapra másolva!
Első mérkőzésén tusvereséget szenvedett Veréb István a szabadfogású birkózók 74 kg-os súlycsoportjának pekingi olimpiai versenyében. Mivel legyőzője, az amerikai Ben Askren a nyolcaddöntőben kikapott a  tavaly világbajnoki harmadik, 2004-ben olimpiai bronzérmes kubai Ivan Funderától, így nem vitte magával a vigaszágra a magyar birkózót.
Vágólapra másolva!

A 20 éves junior Európa-bajnoki bronzérmes Veréb a fülkagylógyulladással kórházba került Hatos Gábor helyére ugrott be a csapatba, már zajlott az olimpia, amikor - múlt csütörtökön - megtudta, hogy indulhat. Aktívan kezdte a mérkőzést, az első menetben kétszer ledöntötte ellenfelét, és mögé is került, ezért kapott egy-egy pontot. A másodikban viszont jelentősen változott a helyzet, a 2005-ben 84 kg-ban pánamerikai bajnok Askren szedett össze gyorsan két pontot, aztán 44 másperccel a vége előtt tusolta a magyar birkózót.

"Az első menetet megnyertem, éreztem is, hogy ez meglehet. A menet végén viszont jött egy erőteljesebb fáradás a fogyasztás miatt, 12 kilót kellett pár nap alatt leadnom. Ez a második menet elején látszódott is, gyorsan levitt kétszer. Utána próbáltam támadni, de sajnos rám kényszerített egy hibát és elég jól be is fejezte a mérkőzést. Igazából verni kellett volna ezt az embert, de sajnos elfáradtam" - nyilatkozott Veréb.