Tóth Krisztina bejutott a 32 közé

Vágólapra másolva!
Tóth Krisztina sikerrel vette a második fordulót egyesben a pekingi olimpia asztalitenisz tornáján, s ezzel bejutott a legjobb 32 közé.
Vágólapra másolva!

Női egyes, 2. forduló (a 32 közé jutásért):
Tóth Krisztina - Ruta Paskauskiene (litván) 4-3 (-8, 5, 8, 6, -4, -6, 3)

Tóth első mérkőzésén szerepelt a Pekingi Egyetem Sportcsarnokában, miután világranglistás helyezése alapján a selejtezőben és a főtábla első körében sem kellett asztalhoz lépnie. Ellenfele a litván Ruta Paskauskiene volt.

Az első szettben a rivális kissé meglepte a negyedik olimpiáján szereplő, 34 éves magyar klasszist, a folytatásban azonban már utóbbi irányított: a második játszma 11-5-re lett az övé, majd a harmadikban - harmadik szettlabdáját értékesítve - 11-8-ra nyert, s ezzel már nála volt az előny. Paskauskiene sokat hibázott, így Tóth gyakorlatilag könnyedén hozta a negyedik felvonást (11-6), ezután azonban megváltozott a játék képe. Az egyre pontosabban játszó litván előbb szépített, majd a kissé idegessé váló Tóth hibáit kihasználva simán hozta a hatodik szettet is és ezzel kiegyenlített. A döntő játszmában aztán a német Kroppachban légióskodó magyar összekapta magát és már az történt, amit ő akart: szinte pillanatok alatt hét meccslabdához jutott (10-3), s már az elsőt kihasználva megnyerte a mérkőzést, amely 47 percig tartott.

"Jobban örültem volna az észak-koreai ellenfélnek, akit Paskauskiene búcsúztatott az első fordulóban, a litván ugyanis edzésen nagyon megvert" - mondta Tóth. "Azért reklamáltam a negyedik szettben, mert az elnökük a lelátóról folyamatosan beszélt, s nagyon zavaró volt. Nem akartam nyert meccs nélkül hazamenni az olimpiáról."

Tóth legközelebb magyar idő szerint 10 órakor lép asztalhoz az amerikai Wang Chen ellen. "Ő jobb játékos, de jobb is ellene játszani. Legutóbb megvertem, igaz legutóbb a litván is legyőzött engem, így ez nem sokat jelent."

Téglás Péter szövetségi kapitány: "Várható volt, hogy nehéz meccs lesz, mert a felkészülés alatt Kriszta meccset és szinte szettet sem nyert a litván ellen. Nagyon kellemetlen, csapkodó a játéka. A következő ellenfél is hasonló lesz, de jobban lehet ellene játszani."