Veszélyben Zsivoczky olimpiai indulása

Vágólapra másolva!
Jelenleg húsz magyar atléta lenne nevezhető a pekingi olimpiára, és az utolsó szintteljesítési lehetőséget a július 19-20-i debreceni országos bajnokság kínálja. Az ob-t - amely egyben Zsivótzky Gyula emlékverseny is lesz - négymillió forintos összdíjazással rendezik meg, s ezen eldőlhet, hogy a legendás kalapácsvető fia, a sérüléssel bajlódó vb-bronzérmes tízpróbázó Zsivoczky Attila indulhat-e Pekingben.
Vágólapra másolva!

A 2005-ös helsinki vb-n harmadik helyezett Zsivoczky Attila már teljesítette a tízpróba nevezési szintjét, ám az elmúlt két évben folyamatosan sérülésekkel küszködött. Gondjai voltak a bokájával, az Achilles-inával, többször műtötték is, jelenleg pedig a sérült talpa miatt került veszélybe az olimpiai részvétele. A július 19-20-i debreceni országos bajnokságon mindenesetre több számban is elindul, és ezután tisztább lesz a kép vele kapcsolatban.

Az UNIQA atlétikai országos bajnokság keddi sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a kétnapos verseny összdíjazása négymillió forint lesz, a premizálás a Spiriev-pontértéktáblázat alapján történik, de egy eredményért maximum kétszázezret lehet zsebre tenni. S díjazzák a legeredményesebb versenyzők edzőit is.

Az olimpiai csapat összetételéről és a pekingi reményekről Mérei László szakmai igazgató adott tájékoztatást: "Jelenleg húsz versenyzőnk lenne nevezhető az olimpiára, közülük nyolcan A, tizenketten B szinttel rendelkeznek. Bízunk benne, hogy az ob-n legalább még ketten-hárman csatlakoznak a többiekhez.

Egy évvel ezelőtt úgy számoltunk, hogy Pekingben négy versenyzőnk lehet esélyes a legjobb nyolc közé kerülésre: a kalapácsvető Pars Krisztián, a diszkoszvető Kővágó Zoltán és Máté Gábor, valamint a tízpróbázó Zsivoczky Attila, s tőlük 8-10 olimpiai pontot reméltünk. Most 6-8 pont a cél, mert Attila nehéz helyzetben van, de kemény fából faragták, és én személy szerint nagyon bízom benne, hogy ő is ott lesz Pekingben" - mondta el Mérei László.