Vágólapra másolva!
A hét végén rendezik meg a kínai fővárosban a hosszútávúszók második, egyszersmind utolsó olimpiai kvótaszerző versenyét, amelyen három magyar is szerencsét próbál.
Vágólapra másolva!

Kovács Rita és Hajnal Erika szombaton, Gercsák Csaba pedig vasárnap vág neki az ötkarikás műsorban először az augusztusi, pekingi játékokon szereplő 10 kilométeres távnak, s bár egy-két pozíciót érintően némi "csúszás" még előfordulhat, alapvetően azonban csak az első tíz hely valamelyike ér biztos olimpiai indulást.

A nőknél az előzetes kalkulációk szerint a legjobb tizenegy rajtolhat még az augusztus 20-i, olimpiai debütáláskor azokon a versenyzőkön kívül, akik már három hete, a sevillai világbajnokságon a "helyükre kerültek".

A spanyolországi vb a magyaroknak nem hozott sikert, mindannyian kiszorultak a kvótaszerzők közül, vagyis a mostani víkend mindenképpen az utolsó esély a kvalifikáció kiharcolására. Gercsáknál egyértelmű a helyzet, hiszen neki nem lesz vetélytársa itthonról, vagyis "csak" a külföldi riválisokkal kell megküzdenie, viszont a két magyar női maratonista egymással is verseng, mivel közülük csak az egyik, az előrébb végző jut olimpiai részvételi joghoz.

Sevillában az 53 próbálkozót felvonultató mezőnyben a korábbi vb- és Eb-érmes, 38 éves Kovács úgy lett végül a 19., hogy a célban lehajrázta az éppen fele annyi idős, és 20-ikként beérkező Hajnalt.