A harmadik kalapból várják a pekingi sorsolást Pálingerék

Vágólapra másolva!
A harmadik kalapba került a magyar női válogatott a pekingi olimpia kézilabdatornájának sorsolása előtt.
Vágólapra másolva!

A nemzetközi szövetség a 12 csapatot erősorrend alapján hat csoportra osztotta. Az elsőbe a világbajnok Oroszország és az Európa-bajnok Norvégia, a másodikba Németország és Románia került, vagyis ebből a négy együttesből kettővel fut össze majd össze Hajdu János csapata, amely azonban elkerüli a vele azonos szintre sorolt Franciaországot - derül ki a magyar szövetség honlapjáról.

Hajdu János szövetségi kapitány szerint reális a kiemelési sorrend. "Jól tükrözi, hogy a magyar válogatott a világ legjobb hat csapata közé tartozik. A szakvezetés pontszerző hely elérését várja a válogatottól, de az együttes célkitűzése lehet ennél magasabb is. A csoportmeccsek után a negyeddöntő lesz majd a sorsdöntő a végső helyezés szempontjából" - mondta Hajdu.

A kapus Pálinger Katalin úgy számol, hogy az első négy kiemelt és a magyarok érhetnek oda a dobogóra. "A francia és a dél-koreai válogatottat nem tartom éremesélyesnek. Mindenképpen szeretnénk jobban szerepelni az athéni ötödik helynél, de nagyon erős a mezőny" - nyilatkozott a távirati irodának a csapatkapitány.

A sorsolást június 16-án tartják Pekingben.

A sorsolási erősorrend:
1. Oroszország, Norvégia
2. Németország, Románia
3. MAGYARORSZÁG, Franciaország
4. Korea Köztársaság, Kína
5. Angola, Svédország
6. Kazahsztán, Brazília