Cseh duplázott, Gyurta elfáradt

Vágólapra másolva!
A 200 m után a 400 méteres vegyest is megnyerte Cseh László a pekingi olimpiai uszoda avatóversenyén.
Vágólapra másolva!

A zárónapi viadalon a magyar klasszissal - a torna honlapjának tanúsága szerint - az elején még igyekezett lépést tartani a japán Szano Hidemasza, ám Cseh a második száztól belehúzott, s 4:14.24 perces idővel, nagy fölénnyel győzött a lengyel Mateusz Matczak (4:19.40 p) és Szano (4:21.22) előtt.

A szám döntőjébe bekerült a vegyesen amúgy ritkán próbálkozó Gyurta Dániel is, akit fáradtsága miatt azonban edzője már nem engedett indulni a fináléban. A magyar csapat harmadik tagja, Szepesi Nikolett 100 m háton 1:02.96 perccel a negyedik lett.

"A hosszabb távokon nagyjából egyformán jó három másodperccel voltak lassúbbak a mieink önmagukhoz képest, ami teljesen rendjén levő, hiszen közvetlenül a pekingi verseny előtt is még napi 16-17 kilométert úsztak, nem beszélve a szárazföldi erősítésről.

Teljesítményük alapján mindhárman nagyon jó alapformában vannak, a felkészülési időszaknak megfelelő a szintjük. Vagyis pozitív az összkép, úszóink jól vizsgáztak, amellett belakták a Vizes Kockát, az olimpia úszóversenyeinek otthont adó uszodát" - értékelte a pekingi szereplést Kiss László, a válogatott szövetségi kapitánya.