Pavuk jól futott, Sebestyén elesett

Vágólapra másolva!
Kedden a női műkorcsolyázók mutatták be rövidprogramjukat a torinói téli olimpián. A magyarok közül elsőként a 2004-ben Európa-bajnoki negyedik, az idei kontinensviadalon pedig 12. Pavuk Viktória lépett jégre, és szinte maradéktalanul meg tudta azt valósítani, amit eltervezett. Sebestyén Júlia produkciója nem sikerült jól, a két évvel ezelőtti Európa-bajnok az az előadás elején elesett. 
Vágólapra másolva!

A versenyben az utóbbi két világbajnokságon ezüstérmes amerikai Sasha Cohen vezet. A második helyről a világbajnoki címvédő, Salt Lake Cityben ezüstérmes, hétszeres Európa-bajnok orosz Irina Szluckaja, míg a harmadikról a 2004-es világbajnok japán Sizuka Arakava várja a folytatást.

Pavuk Viktória: "Alapvetően elégedett vagyok az előadásommal, ám egy kicsit zavar, hogy a program erősségére adott pontszám alacsony lett. Az utolsó forgásomban volt egy kis hiba, ennek ellenére jól sikerült az este. Így képzeltem el az olimpiai bemutatkozásomat. A csarnok és a jég is remek."

Sebestyén Júlia: "Nagyon örülök, hogy már a harmadik olimpiámon indulhatok. Bíztam benne, hogy egy szép rövidprogramot futok, hogy legyen esélyem egy értékes helyezésre, ám sajnos az egyik Lutzot elrontottam. Annyira már vagyok rutinos, hogy ez ne zavarjon meg, és így is történt. A végén már kimondottan élveztem a gyakorlatot. A mezőny nagyon kiegyensúlyozott, szoros végeredményre számítok. Remélem, a szabadprogramom hibátlan lesz!"

női műkorcsolya, állás a rövidprogram után:
1. Sasha Cohen (amerikai) 66,73 pont
2. Irina Szluckaja 66,70 (orosz)
3. Sizuka Arakava (japán) 66,02
...16. Sebestyén Júlia 49,58
...19. Pavuk Viktória 46,40