Berlusconi füttykoncerttől tart Torinóban

Vágólapra másolva!
Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök attól tart, hogy a közönség ki fogja fütyülni a torinói téli olimpia vasárnapi záróünnepségén.
Vágólapra másolva!

A kormányfő a megnyitón nem vett részt, ami megosztotta a közvéleményt, rengetegen bírálták távolmaradása miatt. Olasz lapértesülések szerint Berlusconi nem szeretné, ha az áprilisi parlamenti választásokra való tekintettel politikai felhangja lenne a záróünnepélynek, tanácsadói javaslatára azonban ott lesz a torinói Olimpiai Stadion díszpáholyában.

A La Reppublica című újság úgy tudja, hogy számos újítással készülnek a szervezők a záróünnepségre. Először a játékok történetében itt is lesz eredményhirdetés: az 50 kilométeres sífutás érmeseit köszöntik majd.

Ezenkívül minden a farsang jegyében zajlik. Valamennyi néző helyére egy kis csomag sminkkészletet készítenek ki, amellyel a szurkolók befesthetik az arcukat, ezzel is fokozva a hangulatot.

Az előzetes számítások szerint a helyszínen 35 ezren, a televíziós közvetítéseknek köszönhetően pedig több mint kétmilliárdan nézik majd a záróünnepélyt.