Sebestyén és Pavuk nem gondolkodik helyezésben

Vágólapra másolva!
Nem helyezésben, hanem sokkal inkább teljesítményben méri majd eredményét Sebestyén Júlia és Pavuk Viktória, aki egyformán kedden mutatkozik be a torinói téli olimpia nőiműkorcsolya-versenyében.
Vágólapra másolva!

A 2004-ben Budapesten Európa-bajnok Sebestyén címvédőként negyedik lett a mostani viadal színhelyén, a Palavela-csarnokban rendezett 2005-ös kontinensversenyen, ám akkor kisebb Achilles-ín-sérüléssel bajlódott a két évvel ezelőtti vb-n hatodik magyar klasszis. Azóta viszont nem jönnek a várt eredmények: a 2005-ös vb-n 12., az idei Eb-n pedig a 14. lett.

Sebestyén abban mindenképpen bízik, hogy feledtetni tudja az elmúlt időszakot, és a 2002-es Salt Lake City-i olimpiához hasonlóan tud szerepelni, amikor is a nyolcadik lett.

A 20 esztendős Pavuk Viktórián - aki éppen csak lemaradt a dobogóról első komoly felnőttversenyén, a budapesti Eb-n - nincs akkor teher, mint honfitársnőjén. A 2004/05-ös idényben sérüléssel bajlódó tehetség a 2005-ös vb-n a 18., az idei Eb-n pedig - Sebestyént megelőzve - a 12. lett.

A torinói viadal fő esélyese a hétszeres Európa- és kétszeres világbajnok, olimpiai második orosz Irina Szluckaja. Rajta kívül a vb-ezüstérmes honfitárs Jelena Szokolova, az amerikai Sasha Cohen, a 2004-ben világbajnok japán Arakava Sizuka számíthat aranyéremre, ám a hazai közönség előtt szereplő vb- és Eb-harmadik Carolina Kostner, illetve a japán Szuguri Fumie és Ando Miki is ott lehet a végelszámolásnál.