Tucatnyi jégkorongos New Yorkban ragadt

Vágólapra másolva!
A New York-i hóvihar miatt tucatnyi jégkorongos nem tudott elutazni Torinóba, pedig a téli olimpia férfitornája szerdán már elkezdődik. 
Vágólapra másolva!

Az észak-amerikai profiligában (NHL) közép-európai idő szerint hétfőn hajnalban még játszottak mérkőzéseket, és akik New York felé vették az irányt, pórul jártak. A metropolisz repülőterét lezárták, és kérdéses, mikor nyitják meg újra.

Vannak egyéb furcsaságok is: az egymást hagyományosan gyűlölő Detroit Red Wings és Colorado Avalanche csapatának játékosai a találkozó után együtt utaznak az olimpiára.

Egy világsztár már most Torinóban van: Dominik Hasek, a csehek legendás kapusa hétfőn délután edzett. "A legfontosabb az lesz, melyik válogatott tud igazi csapattá összeformálódni. Egyéni játékkal nehéz lesz aranyérmet nyerni. Hat-hét együttes esélyes a végső sikerre" - jegyezte meg az 1998-as naganói játékok hőse, aki 2002-ben aztán nem tudott ismételni, viszont a Detroittal megnyerte a Stanley-kupát.

A Dominátor becenevű 41 éves klasszist - aki ebben az idényben az Ottawa Senatorst erősíti - az NHL-ben hatszor választották a legjobb kapusnak, és hatszor játszott az All-Star gálán. A torinói lesz az utolsó olimpiája.

Továbbra sem biztos, hogy játszik az olimpián Peter Forseberg, a svédek jégkorongozója, ennek ellenére csatlakozik nemzeti csapathoz. "Odarepülök és meglátjuk, hogy megy" - nyilatkozta a Philadelphia Flyers 33 éves klasszisa, aki az 1994-es lillehammeri olimpián a döntőben a mindent elődöntő büntetőt ütötte be, megszerezve ezzel az északi gárda első olimpiai aranyát a sportágban. A svédek szerdán Kazahsztán ellen kezdik meg szereplésüket az ötkarikás játékokon.