Szerdán köszöntik a magyar csapatot Torinóban

Vágólapra másolva!
Szerdán 11 órakor a torinói olimpiai falu főterén felvonják a piros-fehér-zöld zászlót, a magyar küldöttséget az olaszok volt klasszis sífutója, Manuela di Centa - a falu polgármestere - köszönti majd, ő öt olimpián vett részt és két aranyérmet nyert.
Vágólapra másolva!

Az Európa Parlament üléséről, Brüsszelből érkező Schmitt Pál gépét nem tudta fogadni a Caselle repülőtér, így a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke kénytelen volt Milánóban landolni, és onnan autóval továbbutazni.

A hétfőn érkezett magyar versenyzők közül a rövidpályás gyorskorcsolyázók már a vasárnap kezdődő versenyek színhelyén, a torinói Palavela csarnokban edzettek. A négyes és a kettes bob még úton van Torino felé, így Gyulai Mártonék erőnléti tréninget tartottak Sestrierében. A sízők a terepekkel ismerkedtek.

A csapatiroda technikai berendezése lassan készül, ugyanis kiderült, hogy a Torinóba rendelt vonalak, felszerelések Sestrierében kerültek.

"A házigazdák hallatlanul szívélyesek, rugalmasak, s az első kérésre mindent igyekeznek kijavítani, elvégezni" - summázta véleményét Molnár Zoltán, a csapat vezetője.