Ungvári csak vigaszágon mehet tovább

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

A 2002-ben Európa-bajnok, a 66 kg-osok között szereplő Ungvári Miklós az athéni olimpia cselgáncs-versenyének második fordulójában kikapott Joao Penától, így már biztos, hogy nem juthat a döntőbe.

A papírforma azt ígérte, hogy a magyar klasszis második riválisa az ukrán Nasztujev lesz, a szakvezetés is ezt várta. Így meglepetést keltett, hogy a tavaly vb-5., de eddig inkább csak A-kategóriás viadalokon jól szereplő portugállal kell csatáznia. Ez látszólag nem zavarta meg Ungvárit, a nyitómeccshez képest jóval nagyobb lendülettel kezdett, de ez sokáig nem hozott eredményt. Sőt, Pena egy kokával és yukóval simán vezetett a hajráig, s ekkor már csoda kellett volna a fordításhoz. A végén a magyar dzsúdós ugyan kokát ért el, de így is vereséget szenvedett.

Ungvári most már csak abban bízhat, hogy Pena legalább a legjobb négy közé jut, akkor ugyanis még folytathatja a vigaszágon. "Roppant csalódott és dühös vagyok. Sajnos Miki nem küzdött megfeleleően, pedig ellenfele egyáltalán nem nagy szám. Miki is tisztában volt azzal, hogy az első két meccset mindenképpen hoznia kell. Egyedül ő állíthatta volna meg a negyeddöntőben a kubai Arencibiát, de nem ilyen teljesítménnyel, hanem sokkal pörgősebb harcmodorral" - mondta Ungvári Miklós edzője, Bíró Tamás.