Mádl Ferenc gratulált Annusnak és Fazekasnak

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Mádl Ferenc köztársasági elnök táviratban gratulált a magyar atlétika tizedik, illetve tizenegyedik olimpiai aranyérmét megszerző kalapácsvető Annus Adriánnak és diszkoszvető Fazekas Róbertnek. Előbbi vasárnap, utóbbi hétfőn diadalmaskodott az athéni játékokon.

"Az egész nemzet nevében szívből gratulálok olimpiai aranyérméhez! Az Ön sikere üzenet: arról szól, hogy a cél kellő akarattal és kitartással - és persze a lemondásokkal, a küzdelemmel együtt - elérhető. Olimpiai szereplése és az Önt felkészítő edzők, szakemberek munkája adott erre szép példát. Külön is szeretném elismerésemet kifejezni a szombathelyi műhelynek, amely évek óta sikerrel készíti fel tehetséges atlétáinkat. Köszönjük!" - írta Annusnak az államfő.

"Az egész nemzet nevében szívből gratulálok olimpiai aranyérméhez! Az Ön sikere különösen örömteli: Bauer Rudolf 1900-ban szerzett aranyérme után megint magyar diszkoszvető állhat az olimpiai dobogó legmagasabb fokára. Külön is szeretném elismerésemet kifejezni az Önt felkészítő edzőknek, szakembereknek és annak a szombathelyi műhelynek, amely évek óta sikerrel segíti tehetséges atlétáinkat. Köszönjük!" - szól a Fazekas Róbertnek küldött távirat.