Elbukta a csoportelsőséget a nőikézi-csapat

Vágólapra másolva!
Egy már megnyert mérkőzésen végül kikapott a csoportelsőségért vívott csatában Ukrajnától a magyar nőikézilabda-válogatott az athéni olimpián. Az együttes így a csütörtöki negyeddöntőben a világbajnok Franciaországgal találkozik.
Vágólapra másolva!
Sportmúzeum

Itt megtekintheti a Filmmúzeum interjúit a jelen és a múlt jeles magyar sportembereivel.

Az összes interjú
A csoport, 5. forduló:
Ukrajna - Magyarország 23-22 (8-12)


Ukrajna:
Magyarország:
hétméteresek:
kiállítások:
piros lap:

A csoportelsőségről határozó mérkőzésen idegesen, sok hibával kezdett mindkét csapat. A támadásban főleg a magyarok kapkodtak, és a megszerzett labdákból a rivális kontrákat indított, minimális különbséggel vezetett, pedig ha jobban összpontosít, elhúzhatott volna. A technikai rontások miatt még lövés is alig ment kapura vagy a kapu felé, 12:45 perc alatt csupán ötször rezdültek a hálók.

Fotó: MTI





A folytatásban felváltva estek a találatok, az ukránoknál Ljapina értékesítette a megítélt büntetőket, majd 19-16-nál rontott, de Görbicz kiállítása alatt megint szoros (20-18), majd négy perccel a vége előtt egyenlő (21-21) lett az állás. Izgalomban tehát nem volt hiány, a hajrában Radulovics büntetőből volt eredményes, majd Bohus kapott kiállítást. Ljapina hétméteresből nem hibázott, majd Boriszenko védte Kirsner ziccerét. Az ellentámadásból Burmisztrova a kapufa segítségével fordított (22-23). A túloldalon Ferling hibázott, s a hátralévő időben az ukránok eldugták a labdát.

A magyarok egy már megnyert összecsapást engedtek ki a kezükből, és így megnehezítették saját dolgukat a folytatásra: már a negyeddöntőben megismétlődik a decemberi, franciák elleni világbajnoki döntő.

"Az ukránok ránk erőltették a fizikai játékot, és ebben ők jobbak, mert erősebbek. A sok ütközésből aztán sok kiállítást kaptunk. Támadásban is tartottunk a csatáktól, ezért aztán távolról lőttünk, s így könnyebb dolga volt a kapusnak. A védőfal mögé befutások pedig nem sikerültek. 1998 óta vagyok a női válogatott szövetségi kapitánya, azóta ennyi támadóhibát még nem ítéltek ellenünk egy mérkőzésen. Most jönnek a franciák, megpróbálunk visszavágni a világbajnoki döntőn elszenvedett vereségért" - nyilatkozta Mocsai Lajos szövetségi kapitány.

További eredmény, A csoport:
Kína - Brazília 28-23 (11-13)

A csoport végeredménye:
1. Ukrajna 8 pont
2. Magyarország 6
3. Kína 4
4. Brazília 2
5. Görögország 0

B csoport:
Dánia - Angola 38-22 (19-8)
Koreai Köztársaság - Franciaország 30-23 (18-13)

A csoport végeredménye:
1. Koreai Köztársaság 7 pont (135-103)
2. Dánia 7 (125-98)
3. Franciaország 4
4. Spanyolország 1 (86-110)
5. Angola 1 (97-131)

A csütörtöki negyeddöntő párosítása:
Ukrajna - Spanyolország
Magyarország - Franciaország
Kína - Dánia
Koreai Köztársaság - Brazília

A 9. helyért, csütörtök:
Görögország-Angola