Tranquilliék csoportgyőztesek a nőikosár-tornán

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Az A csoport élén végzett a Pécsen légióskodó Allison Tranquillivel felálló ausztrál nőikosárlabda-válogatott az athéni olimpián. A bedobó két ponntal járult hozzá a brazilok elleni sikerhez az ötödik fordulóban.

A túloldalon a Sopronban is megfordult Alessandra 12, a tavaly ősszel a MiZo-Pécsi VSK-ban játszó Erika pedig két pontig jutott. Az Eb-ezüstérmes csehekkel szemben alulmaradó új-zélandiak legjobbja ezúttal is a Szolnokot erősítő Gina Farmer volt 19 ponttal. A címvédő amerikaiak 38 ponttal verték Kínát, és csoportelsőként jutottak a negyeddöntőbe. A Dream Team legjobbjai Diana Taurasi (19 pont) és Lisa Leslie (17) voltak.

Eredmények, 5. forduló:
A csoport:
Oroszország - Nigéria 93-58
Ausztrália - Brazília 84-66
Görögország - Japán 93-91

A csoport végeredménye:
1. Ausztrália 10 pont
2. Oroszország 9
3. Brazília 8
4. Görögország 7
5. Japán 6
6. Nigéria 5

B csoport:
Csehország - Új-Zéland 74-57
Egyesült Államok - Kína 100-62
Spanyolország - Koreai Köztársaság 64-61

A csoport végeredménye:
1. Egyesült Államok 10 pont
2. Spanyolország 9
3. Csehország 8
4. Új-Zéland 7
5. Kína 6
6. Koreai Köztársaság 5

A szerdai negyeddöntő programja:
Egyesült Államok - Görögország
Spanyolország - Brazília
Csehország - Oroszország
Új-Zéland - Ausztrália

* * *

A szombati Litvánia-Egyesült Államok férfikosárlabda-mérkőzésének legjobbja, Sarunas Jasikevicius 18 hónapon belül nyolcadik trófeáját gyűjtheti be, ha nem szakad meg csapatának sikersorozata. A fantasztikus formában lévő bedobó 28 ponttal, közte hét triplával járult hozzá a Dream Team elleni 94-90-es diadalhoz.

A tavalyi svédországi Európa-bajnokságon győztes litván válogatott sztárja az elmúlt másfél évben a Barcelonával és a Maccabi Tel Avivval egyformán az élen végzett az Euroligában, ezenkívül Spanyolországban és Izraelben is bajnok és kupagyőztes lett. Litvánia négy forduló után százszázalékos az olimpián.