Csatát nyertek az orosz női kosarasok

Vágólapra másolva!
Elszenvedte első vereségét a brazil nőikosárlabda-válogatott, amely 77-67-re kikapott a 20 pontos Arhipova vezette Oroszországtól. A másik ágon harmadszor is győzött az Egyesült Államok, a Korea feletti 80-57-es sikere zsinórban a huszadik olimpiai győzelme volt a Team USA-nek.
Vágólapra másolva!

A címvédő amerikai nőikosárlabda-válogatott könnyed győzelemmel folytatta szereplését az olimpiai tornán, s ezzel továbbra is százszázalékos. A Team USA ezúttal a csupa vereséggel álló Korea ellen lépett pályára, s kicsit aggódhattak is, hiszen szűk három perccel a félidő vége előtt még mindössze 33-32-es vezetést regisztrálhattak.

Aztán hogy helyre álljon a rend, a következő 13 percben egy "laza" 35-7-es sorozatot produkálva gyakorlatilag eldöntötték a találkozót, a 80-57-es győzelemből Lisa Leslie 25 ponttal vette ki részét (13 mezőnykísérletéből 11 célba talált), s leszedett hét lepattanót is.

Győzelmével az Egyesült Államok immáron zsinórban huszadik olimpiai mérkőzésén maradt veretlen.

Az A csoportban nagy csatát vívott egymással Oroszország és Brazília, végül az európai együttes 77-67-re győzött, a dél-amerikaiak pedig elkönyvelhették első vereségüket. Az oroszok legjobbja a 20 pontos Anna Arhipova volt, a torna legmagasabb játékosa, a 214 cm magas Maria Sztyepanova 15 pontig és 9 lepattanóig jutott. A braziloknál Janeth Arcain 19-et szórt.

A Japánt megverő ausztráloknál a Pécsen légióskodó Allison Tranquilli két pontig jutott.

eredmények, 2. forduló
A csoport:
Ausztrália - Japán 97-78
Görögország - Nigéria 83-68
Brazília - Oroszország 67-77

B csoport:
Csehország - Kína 98-83
Egyesült Államok - Koreai Köztársaság 80-57
Spanyolország - Új-Zéland 91-57.