Gál Róbert ugrásban döntős

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Gál Róbert ugrásban az utolsó, nyolcadik helyen bejutott az augusztus 23-i szerenkénti döntőbe. Másik erős szerén, talajon búcsúzni kényszerült.

A ferencvárosi versenyző a szombati selejtezőben megjárta a poklot és a mennyet. Kora délután az első csoportban kezdett és gyakorlatait - elmondása alapján - erősen lepontozták. Talajon 9.587-et, ugrásban pedig 9.55-öt kapott.

Aztán számára nem maradt más hátra, mint a várakozás és a reménykedés: ne előzzék meg annyian, hogy kipottyanjon a legjobb nyolcból.

Talajon már a viadal kétharmadánál eldőlt, nincs esély a számára, ugrásban viszont a záró, harmadik forduló előtt a hetedik volt, vagyis legfeljebb egyetlen versenyző előzhette meg. Ekkor jöttek a világ élmezőnyébe tartozó kínaiak, japánok, dél-koreaiak, ukránok és fehéroroszok, akik közül, nagy meglepetésre végül is éppen csak egyetlen kínai "ugrott elé".

"Alig hiszem el! A gyakorlataim után kicsit mérges voltam, mert szerintem lepontoztak, a második fordulót követően pedig nem igazán bíztam az ugrás fináléban. A helyszínen néztem végig a selejtezőt, és lerágtam a körmeimet. De megérte!" - nyilatkozott fülig érő mosollyal Gál.

Karácsony István, a Nemzetközi Torna Szövetség magyar képviselője, pontozó úgy véli, Gál szereplését nagyban befolyásolta, hogy egyedüliként indult, nem volt mellette-mögötte csapat.

"Úgy érzékeltem, hogy a csapatban szereplők pontszámait "megnyomták", míg akik egyéniben érdekeltek, egy kicsit hátrányt szenvedtek. Egyre komolyabb a mezőny, minden szeren tucatnyian esélyesek az aranyéremre. Gál gyakorlatait sajnos nem láttam, így vele kapcsolatban nem tudok állást foglalni, viszont nagyon boldog vagyok, hogy végül is döntős" - mondta Karácsony a távirati irodának.

Vasárnap este Szarka Krisztina szerepel a női selejtezőben.