Athénba érkezett az első magyar olimpikon

Vágólapra másolva!
Hétfőn kora este beköltöztek az olimpiai faluba a magyar csapat első képviselői. A sportolók közül elsőként a vitorlázó Hajdu Balázs, a Finndingi többszörös országos bajnoka érkezett meg az ötkarikás játékok városába, Athénba.
Vágólapra másolva!

A magyarok kedves, rendkívül barátságos fogadtatásban részesültek, bár a szívélyes önkénteseken látszott, hogy még csak az első vendégeket fogadják, kalauzolják.

A repülőtéri gyors beléptetés után váratlan meglepetés, rendkívüli bosszúság érte az együttes vezetőit. A menetrend szerinti athéni gép valamennyi utasának csomagja megérkezett a görög fővárosba, de a csapat különleges jelzéssel ellátott hat bőröndjét - köztük azt is, amelyben több fontos iratot vittek volna magukkal - elveszettnek nyilvánították. A tájékoztatás szerint a kofferek valahogy lemaradtak a Ferihegyi repülőtéren. "Azt hiszem, figyelmesebb kiszolgálást érdemelnénk, és reméljük, hogy ez a kellemetlenség nem ismétlődik meg" - jelentette ki határozottan Molnár Zoltán csapatvezető.

A repülőtérről az olimpiai körgyűrűn, majd a levezető úton alig negyven perc alatt értek az olimpiai faluba a magyarok. Az akkreditálási kártyákat nagyon rövid idő alatt érvényesítették, majd gyorsan elfoglalták a tíz nappal ezelőtt már átvett szálláshelyeket. A csapat vezetői a zöld zóna tizenhatos épületének földszintjén helyezkedtek el. Egy-egy lakás három, illetve négy szobából áll, valamennyi kétágyas, és két szobához tartozik egy-egy fürdő.

A SYMA Magyarország Kft. munkatársai kedden reggel kezdenek hozzá a csapatiroda és az orvosi szoba berendezéséhez, valamint a magyarok öt lakóépületének dekorálásához, hiszen azt szeretnék, hogy a tizedikétől folyamatosan érkező versenyzőket otthonos körülmények fogadják.

Az idő jelenleg nyárias Athénban, a hőmérséklet 30 Celsius fok körül van.