Vágólapra másolva!
Kiss Gergely olimpiai naplója kizárólagosan az [origo]-nak, 10. rész.
Vágólapra másolva!

Szerdán nagyon odafigyeltünk az Egyesült Államok elleni mérkőzésre. Muszáj is volt, egyrészt, mert a szerbek pontszámban utolértek bennünket, s ha csoportelsőségünket - s az ezzel járó kiemelt pozíciót - meg akarjuk tartani az egy hét múlva kezdődő Világliga-döntő előtt, akkor hátra lévő csoportmeccseinket hoznunk kell. Másrészt, vissza akartunk vágni a jenkiknek a múltkori vereségért.

Sokáig úgy tűnt, nem fog menni. Szokásunkhoz híven pocsékul kezdtünk, de 7-7-nél már együtt voltunk, s az utolsó negyedet 4-1-re, a mérkőzést 11-8-ra megnyertük. Tömött lelátók előtt játszottunk, volt hangulata az összecsapásnak.

Majdnem hajnali egy óra volt, mire beestünk a szállodánkba, Kemény Dénes szövetségi kapitány pihenőt adott csütörtökre. Beültünk hát egy kisbuszba, és egyórás kocsikázás után megérkeztünk a Universal Studios nevű szórakoztató komplexumba. Ez voltaképpen egy témaparknak kiképzett monumentális filmstúdió, ahol késő délutánig mászkáltunk egyik híres film díszleteitől a másikig. Vissza a jövőbe!, Jurassic Park, Shrek 2 - nem győztük kapkodni a fejünket. Utóbbi négydimenziós volt, mármint a Shrek 2, le is fröcsköltek bennünket vízzel a megfelelő jelenetnél.

Aztán koraeste bementünk a Los Angeles-i belvárosba, vásároltunk egy kicsit, ajándékokat vettünk a rokonoknak.

Természetesen a srácok gondolatai a közelgő csapatszűkítés körül járnak, tizenöten vagyunk 13 helyre - a 16 éves Varga Dénes csak tapasztalatszerzés céljából jött ki velünk, nem is játszik a mérkőzéseken -, ketten óhatatlanul kimaradnak. Mindenkinek van tippje, nekem is, de még ha biztos is lennék a jóslatomban, akkor sem venném a bátorságot, hogy kimondjam.

Ma három és fél órás edzés vár ránk, szombaton és vasárnap pedig Világliga-meccsek az ausztrálokkal. Nem lesz sétagalopp egyik sem, szerdán 5-5-ig együtt haladtak a szerbekkel, s csak a hajrában roppantak össze. Aztán jövő pénteken kezdődik a hatos döntő, a győztes jutalma százezer dollár, azaz 22 millió forint.