Végigversenyzi a WTCC-s szezont a Zengő Motorsport felfedezettje

AUTO - WTCC ARGENTINA 2017 Auto Motorsport amerique du sud argentina argentine championnat du monde circuit course fia juillet south america tourisme wtcc SZABO Zsolt David (hun) Honda Civic team Zengo Motorsport ambiance portrait during the 2017 FIA WTCC
SZABO Zsolt David (hun) Honda Civic team Zengo Motorsport ambiance portrait during the 2017 FIA WTCC World Touring Car Race of Argentina at Termas de Rio Hondo, Argentina on july 14 to 16 - Photo Alexandre Guillaumot / DPPI
Vágólapra másolva!
Szabó Zsolt a túraautó-világbajnokság argentin hétvégéjén mutatkozott be a sorozatban, a Zengő Motorsport tagjai számára azonban egyáltalán nem volt ismeretlen, hiszen előtte az ETCC-ben vezette a csapat autóját. WTCC-beli bemutatkozása annyira jól sikerült, hogy Zengő Zoltán úgy döntött, a hátralévő négy versenyhétvégén újra bizonyíthat a fiatal miskolci versenyző.

A 21 éves pilóta így Nagy Dániel csapattársaként indul a soron következő kínai, japán, makaói majd katari hétvégéken.

Argentínában egy 13. és egy 15. helyet szerzett Forrás: Alexandre Guillaumot / DPPI/AGP/Alex Guillaumot/Alexandre Guillaumot

- mondta Szabó Zsolt a WTCC hivatalos oldalának. "A bemutatkozó hétvégémen az volt a célom, hogy a lehető legtöbbet tanuljak. Reméltem, hogy kapok majd egy újabb lehetőséget."

Csapattársával, Nagy Dániellel a zengős Hondákban Forrás: Francois Flamand / DPPI/Francois Flamand

A kínai WTCC-s futam helyszíne, a sanghaji Ningbo pálya teljesen új az egész mezőny számára, a másik három helyen azonban Szabóhoz képest szinte mindenki előnnyel indul. Ez nem zavarja a magyar versenyzőt. "Amennyire csak tudtam, felkészültem. Az a célom, hogy minden időmérőn bejussak a Q2-be.

Óriási kihívás lesz, mert az autómban 2015-ös motor van, és kevés még vele a tapasztalatom. De ez egy hatalmas lehetőség, és talán egy kis szerencsével értékes pontokat szerezhetek."

Zengő Zoltán, a Zengő Motorsport vezetője bízik az újonc versenyzőben. "Örülök, hogy lehetőséget adhatok Zsoltnak. Megmutatta, hogy tapasztalat nélkül is jó tempóra képes az autóval. Nagy Dániellel együtt ők egy tökéletes csapat."

A WTCC szezonja a kínai hétvégével folytatódik Sanghajban október 13-a és 15-e között.