Vágólapra másolva!
Elképzelhető, hogy sztrájkkal kezdődik el a futballszezon Olaszországban, miután még nem sikerült megegyezni a kollektív szerződésről.

Az Olasz Futballisták Szövetsége azért tiltakozik, mert a klubok és a labdarúgók érdekvédelmi szervezete közötti kontraktust még mindig nem sikerült megújítani, ez már az elmúlt bajnokságban is gondot okozott, többször is sztrájkkal fenyegetőztek a focisták, de akkor még sikerült ideiglenes megoldást találni.

"Meglátogattam a csapatok kilencven százalékát a felkészülési időszakban, és minden játékos egyetértett abban, hogy még a bajnoki rajt előtt meg kell újítani a szerződést, különben egy hónapos sztrájkba kezdünk" - nyilatkozta a focistákat képviselő szervezet elnöke, Damiano Tommasi az AIC televíziónak.

A klubok a ligán keresztül azt szeretnék elérni, hogy a bérezés sokkal inkább teljesítményfüggő legyen, ám a futballisták azzal érvelnek, hogy a magas kereset ellenére ugyanazok a jogok illetik őket, mint más dolgozókat.

Az új kollektív szerződés tervezetében az is szerepel, hogy ha egy játékosnak már csak egy éve van hátra a szerződéséből, és egy másik, hasonló kaliberű egyesület ugyanakkora bérezést adna neki, akkor el kell fogadnia a másik ajánlatot - ellenkező esetben aktuális csapata felbonthatja kontraktusát, és csak lényegesen kisebb végkielégítést kell fizetnie neki, mint a szerződés szerint járt volna.

A Serie A augusztus 28-án rajtolna.