Vágólapra másolva!
Az olasz élvonalbeli Chievo csapatát nyolcvanezer eurós büntetéssel sújtotta az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC), amely bizonyítottnak látta a klub szerepét a fogadási botrányban.

Szerdán megkezdődött az olasz fogadási ügy tárgyalása, amelyben a cremonai ügyészség és az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) tizennyolc klub és huszonhat személy szerepét vizsgálja.

A FIGC első lépésként a Chievóra nyolcvanezer eurós bírságot szabott ki, miután kiderült, hogy egyik tanácsadója az a Stefano Bettarini, aki ugyancsak részese volt a bundaügynek.

Bettarini 2004 augusztusában egyszer már öt hónapos eltiltást kapott Antonio Marasco, Roberto D'Aversa, Generoso Rossi, Maurizio Caccavale és Alfredo Femiano tettestársaként, de akkor is, és most is tagadta az ellene felhozott vádakat.

Bettarini az olasz szövetség szerint három mérkőzést is manipulált, a március 19-i Atalanta-Piacenza, a március 20-i Inter-Lecce, illetve a március 27-i Siena-Sassuolo összecsapásokat.

A szerdai és csütörtöki tárgyalásokon további büntetések születhetnek, a La Stampa szerint várhatóan döntenek arról is, az Atalanta csapatát száműzik-e a másodosztályba, vagy maradhat a Serie A-ban.