Vágólapra másolva!
A Vasas-Híd labdarúgócsapata szerda este gálamérkőzésen 1-0-s vereséget szenvedett az olasz AS Roma együttesétől a Puskás Ferenc-stadionban. Az angyalföldi klub ezzel a találkozóval ünnepelte fennállásának 100. évfordulóját.

felkészülési mérkőzés:
Vasas - AS Roma 0-1 (0-0)
Puskás-stadion, 8000 néző
v.: Solymosi
Vasas: Ilizi - Polényi, Sütő (Radványi, 80.), Kovács G., Katona (Bukar, 62.) - Kulcsár (Ferkó, 82.), Bakos, Bárányos (Dajic, 46.), Arsic (Beliczky, 62.), Jokics (Mileusnic, 65.) - Simic (Honma, 62.).
Roma: Lobont (Curci, 46.) - Cicinho (Rosi, 46.), Heinze (Brighi, 46.), Greco (D. Pizarro, 46.), José Angel (Taddei, 60.) - Cassetti (Crescenzi, 60.), De Rossi (Viviani, 46.), Perrotta (Simplício, 60.) - Totti (Verre, 60.) - Krkic (Caprari, 60.), Borriello (Okaka, 60.).
gól: Viviani (69.)

A századik születésnapját az idén ünneplő Vasas, amely három vereséggel kezdte a bajnokságot a nyáron alapos vérfrissítésen átesett Romával találkozott, a Farkasok Luis Enrique személyében új edzőt kaptak, és a spanyol szakember már nem számíthatott többek között Mexesre, Riisére és Vucinicre sem, mindannyian új csapatban folytatják.

A meccs kocogós tempóban kezdődött, az senkit sem lepett meg, hogy sokkal többet volt a labda az olaszoknál, akik el-eljutottak a Vasas kapujáig, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott. A 19. percben a Barcelonától érkezett Krkic cselezett ki három védőt, de beadását Katona kivágta Borriello elől. Pár perccel később Greco célozta meg 28 méterről a bal alsót, de Ilizi leért, és szép vetődéssel hárított. A Vasas szlovák kapusát Borriello is megdolgoztatta, igaz, a Milan-nevelésű csatár talán sokat várt a lövéssel, így éles szögből már bravúr lett volna, ha meg tudja tréfálni a kapust.

Krkic nagyon aktív volt, az első félóra végén előbb elugrasztotta egy lövőcsellel Polényit, majd jobbal nagy erővel a lécre bombázta a labdát. Aztán Greco igyekezett egy újabb távoli lövéssel megtörni a gólcsendet, de Ilizi megint nagyot védett, és kitolta a bal felsőbe tartó labdát. A Vasas egyetlen első félidei lehetősége a horvát Simic előtt adódott, aki egy szöglet után lőhetett kapásból, de rosszul találta el a labdát, ami méterekkel a kapu fölött zúgott el. A félidő végén a Roma világbajnokainak egyike, Perrotta is ziccerbe került, de Kovács nagyot mentett, amikor belevetődött a lövésbe.

Forrás: MTI/Kollányi Péter
Krkicet volt, hogy két védő sem tudta megállítani

A második félidőben először az okozott izgalmat, hogy a hangulatfelelősnek elfelejtettek szólni, hogy vége a szünetnek, és le kéne kapcsolni a hangosan dübörgő zenét. A szünetben és a második félidő elején is sokat cseréltek az edzők, amely megtörte a meccs addig sem BL-döntőt idéző ritmusát, az első lehetőséget a 67. percben jegyezthettük fel a fordulás után, amikor Dajic fejesét Curci fogta.

A 69. percben szerencsés góllal vezetést szerzett a Roma, Viviani 30 méteres lövése nem tűnt túl veszélyesnek, de két Vasas-játékoson is megpattant - a második játékos elég suta mozdulattal kapott bele a labdába -, Ilizi pedig hiába vetődött, nem tudott hárítani. A hátralévő időben még növelhette volna előnyét a Roma, de Rosi lapos lövését Ilizi szerencsével szögletre ütötte, majd Caprari félmagas bombáját bravúrral tolta ki a kapus, így maradt az 1-0-s olasz siker.

Komjáti András, a Vasas vezetőedzője: "A Vasas-tábor nevében szeretnék köszönetet mondani a vendégeknek, akik elfogadták a felkérést erre az ünnepi meccsre. A játékosaim a maguk módján felszívták magukat a sztárok ellen, és így sikerült egy tisztes eredményt elérnünk. Sok sikert kívánok Luis Enriquének az új állomáshelyén."

Luis Enrique, az AS Roma vezetőedzője: "Nem az eredményen volt ma este a hangsúly. Ez a találkozó a felkészülésünk egyik állomása volt. Meg vagyok elégedve a játékosaimmal, az újak is jól teljesítettek."