Argentína a döntőben, most Franciaországon a sor, hogy megállítsa a marokkói ámokfutást

fbl TOPSHOTS Horizontal FOOTBALL JOY TEAM FRENCH TEAM WORLD CUP QUARTER-FINAL EMBRACE
France's coach #00 Didier Deschamps (C) celebrates with France's forward #10 Kylian Mbappe (L) and France's forward #07 Antoine Griezmann after they won the Qatar 2022 World Cup quarter-final football match between England and France at the Al-Bayt Stadium in Al Khor, north of Doha, on December 10, 2022. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP)
Vágólapra másolva!
A katari labdarúgó-világbajnokság 24., hétfői napján a Lionel Messi vezette argetin válogatott legyőzte a horvátokat a világbajnokság elődöntőjében. A másik ágon a végtelenül defenzív játékot mutató marokkói csapat a vb-címvédő franciákkal csap majd össze. A hét elején halálbüntetést kapott egy iráni focista, illetve a világ egyik legismertebb pornósztárja elárulta, hogy számára ki a három legjobb futballista a világon.
Vágólapra másolva!

Az argentinok a vb-elődöntőben remek játékot bemutatva verték meg a horvátokat, és talá nem túlzás kijelenteni, hogy a lassan egy hónapja tartó világbajnokság két legjobb teljesítményt nyújtó csapata a Messi-vezette Argentína és a Giroud és Mbappé fémjelezte Franciaország. Még akkor is így van ez, ha az első meccsen az argentin csapat váratlan vereséget szenvedett Szaúd-Arábiától. Azóta azonban magára talált a dél-amerikai együttes.

A franciák az eddig lejátszott öt meccsükből négyen nagyszerű teljesítményt nyújtottak,

csak az utolsó, számukra tét nélküli Tunézia elleni csoporttalálkozón nem nyertek.

Horvátország kütötte a brazilokat, elbúcsúztatta a belgákat és Japánt - ennél többet aligha tehet meg egy csapat ezen a világbajnokságon.

Marokkó nem kímélte a portugálokat Forrás: AFP/Nelson Almeida

S ott van még az elődöntő negyedik résztvevője, Marokkó, amelynek "futballjáról" nagyon nehéz bármit is írni. Mert lehet, hogy az a játék, amelyet az afrikai csapat művel eredményes - eddig Katarban az -,

de az ember abban reménykedik, hogy mégsem a jövő fociját mutatja be a marokkói csapat.

A profi labdarúgók nemzetközi szakszervezete (FIFPro) hétfőn reagált a 26 éves iráni védő, Amir Reza Naszr Azadani kivégzésének hírére. Iránban ősz eleje óta zajlanak kormányellenes tüntetések, miután a 22 éves Mahsza Aminit azért gyilkolták meg, mert nem tartotta be az ország öltözködési szabályait. A női egyenjogúság mellett nyilvánosan kiálló Amir Reza Naszr Azadanit is halálra ítélték, aminek a hírére a FIFPro – amely világszerte több mint 65 000 labdarúgót képvisel – közleményben reagált.

Mia Khalifa imádja a focistákat Instagram, Mia Khalifa

A világ egyik legismertebb pornószínésznője, Mia Khalifa elárulta, szerinte ki minden idők három legjobb futballjátékosa. Noha nagy focirajongó, egyiküket sem a játéktudásáért szerette meg. a bizarr választásai közül az egyiküket ráadásul egy kosárlabdázóval hasonlította össze.

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit!