Vakvezető kutyával és öltánccal alázták meg az angolok a szerintük csaló játékvezetőt

fbl Horizontal
England's midfielder #22 Jude Bellingham and England's midfielder #19 Mason Mount argue with Brazilian referee Wilton Sampaio during the Qatar 2022 World Cup quarter-final football match between England and France at the Al-Bayt Stadium in Al Khor, north of Doha, on December 10, 2022. (Photo by Paul ELLIS / AFP)
Vágólapra másolva!
A katari labdarúgó-világbajnokság utolsó negyeddöntőjében a címvédő Franciaország fordulatos mérkőzésen, 2-1-gyel búcsúztatta Angliát, amelynek szurkolói közül sokan a találkozó brazil játékvezetőjét hibáztatják a vereségért.
Vágólapra másolva!

Wilton Sampaio ugyan két egyértelmű tizenegyest – az egyiket a videobíró segítségével – megítélt az angoloknak, így sem lesz nemzeti hős a szigetországban.

Az első félidő 17. percében az ellenfél tizenhatosánál buktatta Dayot Upamecano Bukayo Sakát, ám a síp néma maradt, az ellentámadásból pedig Franciaország megszerezte a vezetést.

Nem sokkal később megint Upamecano követett el látszólag szabálytalan közbelépést Harry Kane-nel szemben a tizenhatos vonala felett, ám Sampaio ezt sem fújta le, a videobíró pedig a visszanézés után nem is hívta ki őt a képernyőhöz.

Wilton Sampaio több döntése is az angolok ellen szólt Forrás: AFP/Paul Ellis

A szakértőként dolgozó korábbi angol válogatott védő, Gary Neville "rémálomszerűnek" és "nevetségesnek" nevezte a játékvezető tevékenységét, Harry Maguire szerint pedig "elképesztő volt az a rengeteg rossz döntés, amiket meghozott".

A szurkolók az interneten álltak bosszút Sampaión. Az azóta már helyreigazított Wikipédia-oldalán előbb arra írták át a jellemzését, hogy

később ebből "egy franciadrukker brazil csaló, aki vizsgálat alá került, amiért Harry Kane felrúgásáért nem ítélt büntetőt" lett. Ám volt, aki azt is odaírta a honlapra, hogy

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit!