Kínos vereséggel melegített a legutóbbi bronzérmes a világbajnokságra - videók

FOOT, FOOTBALL, RODE DUIVELS, DIABLES ROUGES, WK, WERELDKAMPIOEN Horizontal
Belgium's Axel Witsel and Belgium's Eden Hazard pictured during a friendly soccer game of the Egyptian national soccer team against Belgian national soccer team the Red Devils, at Jaber Al-Ahmad International Stadium, in Ardiya, Kuwait, Friday 18 November 2022. The Red Devils are in Kuwait to prepare for the upcoming Fifa 2022 World Cup in Qatar. BELGA PHOTO VIRGINIE LEFOUR (Photo by VIRGINIE LEFOUR / BELGA MAG / Belga via AFP)
Vágólapra másolva!
A vasárnap rajtoló katari labdarúgó-világbajnokságra készülő, négy éve harmadik belga válogatott pénteki mérkőzésén 2-1-re kikapott az egyiptomi csapattól Kuvaitvárosban.
Vágólapra másolva!

Az első egyiptomi gólt egy belga védelmi hiba után Mostafa Mohamed szerezte a 33. percben.

A második félidőből nem telt el egy perc, amikor Mohamed Salah passza után Trezeguet vezethette a labdát Thibaut Courtois-ra és el is rúgta azt a kapus mellett.

A belgák szépítésére a 76. percig kellett várni, amikor egy beadást követően Lois Openda talált a hálóba. Egyenlítésre azonban már nem volt képes a 2018-as világbajnokság bronzérmese.

A belgák jövő szerdán a kanadai válogatott ellen kezdik meg a vb-t, majd a csoportkörben még Marokkó és a legutóbb ezüstérmes Horvátország legjobbjaival találkoznak.

A szintén vb-résztvevő szerb labdarúgó-válogatottnak jobban sikerült az utolsó felkészülési mérkőzése, ugyanis pénteken Riffában 1-1-es első félidő után 5-1-re győzött Bahrein vendégeként.

A szerbek jövő csütörtökön Brazília ellen kezdik meg szereplésüket a vb-n, majd a G csoportban ezután még a kameruni és a svájci csapattal találkoznak.

Eredmények, felkészülési mérkőzés:
Bahrein-Szerbia 1-5 (1-1)
Egyiptom-Belgium 2-1 (1-0)
Kamerun-Panama 1-1 (0-0)

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!