Ronaldo még nem gratulált az aranylabdás Benzemának

Horizontal
Ronaldo és Benzema a tavalyi nyári Európa-bajnokságon boldogan ölelkeztek a Puskás Arénában
Vágólapra másolva!
Karim Benzema, a Real Madrid francia válogatott támadója elárult, hogy korábbi csapattársa, az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo még nem gratulált neki azóta, hogy októberben az élen végzett a France Football Aranylabda-szavazásán.
Vágólapra másolva!

Benzema az előző szezonban is nélkülözhetetlen volt a Real Madrid számára, amellyel megnyerte a Bajnokok Ligáját és a spanyol bajnokságot is, valamint 27 találattal a La Liga, 15-tel pedig a BL-gólkirálya lett. Emellett a spanyol Szuperkupa elhódításában két góllal vette ki a részét. Minden sorozatot figyelembe véve 46 meccsen összesen 44 gól és 15 gólpassz fűződött a nevéhez a szezonban.

A francia támadó most a vb-re készül, ezzel kapcsolatban csinált interjút vele a Téléfoot. Benzema elárulta, hogy az Aranylabda-győzelem óta korábbi csapattársa, az ötszörös győztes Cristiano Ronaldo még nem gratulált neki győzelméhez, ami nem esik jól neki.

Miután elment, folyton az járt a fejemben, hogyan tudnék még több dolgot tenni a pályán" - nyilatkozta Benzema, aki 2009 és 2018 között négy BL-trófeát, négy klubvilágbajnokságot, két bajnoki címet és két spanyol Király-kupát nyert Ronaldóval az oldalán.

Ronaldo és Benzema a tavalyi nyári Európa-bajnokságon boldogan ölelkeztek a Puskás Arénában Forrás: AFP/Franck Fife

Benzema most a katari világbajnokságra koncentrál. A Real Madrid támadója a döntő másnapján tölti be 35. életévét, így élete egyik legszebb születésnapi ajándéka lenne, ha aranyérmet nyerne a francia válogatottal.

Volt néhány kisebb kondicionális problémám, de semmi komoly. Még rengeteg idő van november 22-ig. Rendben leszek. Fizikailag és mentálisan is készen állok" - mondta a Real Madrid csatára, akinek 97 meccsen 37 gólja van a francia válogatottban.

Benzemát tavaly májusban hívták vissza a francia válogatottba. Korábban azért volt kegyvesztett, mert 2015-ben többedmagával megzsarolta korábbi csapattársát, Mathieu Valbuenát, annak házasságon kívüli intim együttlétéről készült felvételekkel.

A vád szerint Benzema volt a közvetítő a zsarolók és egykori barátja között, ő adta át az üzenetet a válogatott egyik edzőtáborozása alkalmával.

Ezt követően Benzema nem lehetett ott a francia válogatottal a 2016-os Európa-bajnokságon, és a 2018-as oroszországi világbajnokságról is lemaradt, amelyet végül megnyert a francia csapat.