Del Bosque hivatalosan is lelépett, de nem megy messzire

Vicente del Bosque
Megköszönték a munkáját
Vágólapra másolva!
A spanyol szövetség hivatalosan is bejelentette, hogy távozik posztjáról a válogatott szövetségi kapitánya, Vicente del Bosque, akinek máris új állást kínáltak.
Vágólapra másolva!

Az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében az Olaszországtól elszenvedett 2-0-s vereség után a szövetségi kapitányi tisztségről lemondó Vicente del Bosque távozását ma hivatalosan is bejelentette a spanyol szövetség.

Megköszönték a munkáját Forrás: AFP/Pascal Pavani

Angel María Villar, a Spanyol Futballszövetség elnöke és Del Bosque hétfőn délelőtt találkozott Madridban, ahol egyeztették a szövetségi kapitány távozásának részleteit - számol be a Football Italia weboldal.

Villar a spanyol foci kincsének nevezte

a távozó edzőt, akinek rögvest új állást is ajánlott a spanyol szövetségen belül. Hogy ez pontosan mit takar, azt egyelőre nem tudni, és Del Bosque is csak néhány hét gondolkodási idő után dönti majd el, hogy elfogadja-e az ajánlatot.

A 65 éves szakember a 2008-as Eb-győzelem után vetette át a válogatott irányítását Luis Aragonéstől, és az elmúlt kerek nyolc évben 114 mérkőzésen irányította a spanyol csapatot. Ezeken a találkozókon

87 győzelem mellett 10 döntetlent és 17 vereséget

könyvelhetett el. A spanyol válogatott az ő irányítáásval nyerte meg a 2010-es dél-afrikai világbajnokságot, illetve a 2012-es Európa-bajnokságot.