Portugália még soha nem győzte le a franciákat

UEFA Euro 2016 Quarter Final Match Poland-Portugal Marseille Marseille 2016 France France 2016 Fan Fans Poland Portugal MATCH Euro 2016 EUROPEAN CHAMPIONSHIP Quarterfinal FOOTBALL Soccer Cristiano Ronaldo Robert Lewandowski 30 June 2016 30th June 2016 Nur
A fan of Portugal is arrested by a French policeman during the Euro 2016 quarterfinal match between Portugal and Poland in Marseille, France, June 30, 2016.
Vágólapra másolva!
Annál, hogy a két csapat korábban milyen eredményeket hozott össze egymás ellen, csak egy semmitmondóbb, illetve idegesítőbb statisztika van: hogy az adott bíróval mit játszottak korábban a csapatok. Az elsővel most mégis érdemes foglalkozni egy gondolat erejéig. 
Vágólapra másolva!

Utóbbira rá se bagózunk, de előbbi olyan elképesztő fölényt mutat, hogy muszáj megénekelnünk a tényt:

Portugália tétmeccsen még soha nem győzte le Franciaországot.

A két ország összesen három tétmeccset játszott egymással, a 2006-os vébén, illetve a 2000-es és az 1984-es Európa-bajnokságon futottak össze. Mindhárom szoros volt, egy gól döntötte el mindegyiket.

Az összesített mérleg is nyomasztó francia fölényt mutat, 24 mérkőzésükből 18-at Franciaország nyert meg, a portugáloknak öt győzelem jött össze, és az is érdekes, hogy ennyi meccsből mindössze egyszer játszottak döntetlent.

A portugálokat eddig jobbára elkaszálták a franciák Forrás: NurPhoto/Bai Xuefei/Xinhua/Photoshot/NurPhoto/Bai Xuefei

A legutóbbi portugál győzelemhez 41 évet kell visszamennünk,

1975-ben Párizsban nyert Portugália egy barátságos meccsen.

Azóta 10 mérkőzést játszottak a felek, és a franciák mind a tízet megnyerték. Legutóbb tavaly szeptemberen találkoztak, Franciaország Mathieu Valbuena 85. percben szerzett góljával nyert.