Ronaldo egy heti fizetését kapta az Eb-győzelemért cserébe

FOOTBALL - UEFA EURO 2016 - FINAL - PORTUGAL v FRANCE EURO FINAL FINALE FOOT FOOTBALL France PORTUGAL Soccer SPORT UEFA
Cristiano Ronaldo of Portugal and Pepe celebrate with the UEFA European Championship trophy after the UEFA Euro 2016 Final match between Portugal and France played at the Stade de France, Paris, France on July 10th 2016 - Photo Kieran McManus / BPI / DPPI
Vágólapra másolva!
A portugál szövetség 300 ezer euróval honorálja minden egyes játékosnak a diadalt. Soknak hangzik, valójában nem az.
Vágólapra másolva!

A Portugál Futballszövetség (FPF) fejenként 300 ezer euróval díjazza a válogatott tagjainak, hogy vasárnap a Franciaország elleni 1-0-s győzelemmel megnyerte az Európa-bajnokságot.

Az összeget a portugál A Bola szellőztette meg. Rájuk hivatkozva az AS spanyol sportlap azt is írja, hogy a szövetség vezetői a párizsi döntő előtt nem sokkal beszéltek a „csapatkapitányokkal", azaz Ronaldóval és a helyetteseivel, esetleg Fernando Santos szövetségi kapitánnyal.

Forrás: DPPI media/Kieran Mcmanus

A Record pedig még egy listát is hoz, ami szerint a nyolcad-, a negyed- és az elődöntőbe és a döntőbe jutás 50-50 ezer, míg a végső győzelem plusz 100 ezer eurót jelentett.

A 300 ezer euró soknak tűnik, pedig még kicsivel kevesebb is, mint Cristiano Ronaldo heti fizetése, amit a Real Madrid folyósít neki. Azaz mondhatjuk, hogy az Eb-siker neki ugyanannyit hoz a konyhára, mint egy Osasuna elleni hazai győzelem.