Válogatót tarthattak az orosz huligánok az Eb-re

foci eb huligánok
Marseille, 2016. június 11. Szurkolók összecsapnak a lelátón, miután véget ért a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának első fordulójában játszott Anglia-Oroszország mérkőzés a marseille-i Velodrome Stadionban 2016. június 11-én. (MTI/AP/Thanászisz Sztavrakisz)
Vágólapra másolva!
Egy angol lap szerint a marseille-i randalírozást szervező orosz huligánok versenyeztették azokat, akik szerettek volna velük elutazni Franciaországba verekedni. Ha folytatják, a csapatukat kizárhatják az Eb-ről.
Vágólapra másolva!

Évekig készültek az Európa-bajnokságra az orosz futballhuligánok, több X-Faktor-szerű castingot is tartottak, hogy a legkeményebb 150 figurával mehessenek Franciaországba – írja a Sun brit bulvárlap.

A cikk szerint a válogatók

MMA-mérkőzéseken használatos ketrecekben vagy egyszerűen kinn az erdőben zajlottak

– egy ilyenről videót is közöl a Sun. Nehéz persze megítélni, hogy valóban azt látjuk-e, amit állítanak róla. Mindenesetre az, hogy elég sok passzív kívülálló nézi az eseményeket, illetve ők dirigálják is a verekedőket, arra utal, hogy nem egy egyszerű ustawkáról van szó.

Felfüggesztett kizárás

Egy francia ügyész korábban már beszélt arról, hogy 150 orosz szurkoló szervezte a Marseille-ben kialakult többnapos tömegverekedést. Miután az erőszak az angolok elleni meccsen a stadionban is megjelent, az UEFA kedden kizárta az orosz válogatottat az Eb-ről, de a büntetést az orosz szurkolók következő balhéjáig felfüggesztette.

Ez drága buli lehet az orosz szövetségnek Forrás: MTI/AP/Thanassis Stavrakis