Hálás a kapitányi ajándékért a Fradi csatára

Benedikt Höwedes, Stanislav Sestak, foci
Germany's defender Benedikt Hoewedes (L) vies with Slovakia's forward Stanislav Sestak during the Euro 2016 round of 16 football match between Germany and Slovakia at the Pierre-Mauroy stadium in Villeneuve-d'Ascq, near Lille, on June 26, 2016. DENIS CHARLET / AFP
Vágólapra másolva!
Jan Kozák, a szlovák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nagyszerű ajándékkal lepte meg Stanislav Sestákot, a Fradi támadóját, ugyanis becserélte a németek elleni Eb-nyolcaddöntőn.
Vágólapra másolva!

A Ferencváros csatára az Eb előtt bejelentette, hogy a tornát követően befejezi szereplését a nemzeti csapatban, Kozák kapitány pedig a németek elleni nyolcaddöntő 64. percében a pályára küldte, hogy így búcsúzhasson el a válogatottól.

„Nem volt köztünk semmilyen megállapodás, nem ígérte meg előre, hogy kapok lehetőséget. De akkor már 3-0-ra vezetett az ellenfél, és nem volt mit tenni. A padon két olyan mezőnyjátékos ült még, akik addig nem léptek pályára, így előbb engem, majd Saláta Kornélt is becserélte. Nagyon szépen köszönöm, gyönyörű gesztus volt tőle” – idézte Sestákot a Pravda.sk portál.

Benedikt Höwedes és Stanislav Sesták Forrás: AFP/Denis Charlet

A 33 éves csatár 2004. augusztus 18-án egy Luxemburg elleni mérkőzésen debütált a nemzeti csapatban, akkor Dusan Galis a 84. percben cserélte be Németh Szilárd helyére.

„Nagyon büszke vagyok arra, hogy 12 év alatt 66 alkalommal képviselhettem a szlovák színeket” – mondta, hozzátéve, hogy pályafutása csúcsának a 2010-es dél-afrikai világbajnokságon való szereplést tartja.

A Ferencváros-játékos pályafutása során korábban megfordult a Tatran Presov, a Slovan Bratislava, az MSK Zilina, a német Bochum, illetve a török Ankaragücü és Bursaspor csapataiban.