Lewandowskit megették a németek

Németország-Lengyelország euro 2016 foci eb
Germany's defender Jerome Boateng (L) vies for the ball against Poland's forward Robert Lewandowski during the Euro 2016 group C football match between Germany and Poland at the Stade de France stadium in Saint-Denis near Paris on June 16, 2016. / AFP PHOTO / FRANCISCO LEONG
Vágólapra másolva!
Nagy kérdés volt a német-lengyel Eb-meccs előtt, hogy kinek lesz előny az, hogy a Bundesliga gólkirálya és a német válogatott több játékosa tökéletesen ismeri egymást. 
Vágólapra másolva!
Boateng és Lewandowski Forrás: AFP/Francisco Leong

Utólag kijelenthetjük, hogy a németek számára volt az, hiszen Robert Lewandowski nem tudta bevenni klubtársa, Manuel Neuer kapuját. Eleve csak kétszer került lövőhelyzetbe, és mindkétszer blokkolta is a lövését a klubtársa, Jerome Boateng vezette német védelem.

Az opta statisztikájából kiderül az is németek sokat erőltették a szélen a támadásokat, 23 beadásuk volt a kilenc lengyellel szemben. A passzokat tekintve 612-271 volt az arány a németek javára, a világbajnok passzai 85 százalékban pontosak voltak, ugyanez a mutató a lengyeleknél csupán 68 százalék, a két csapat mégis ugyanannyi ponttal áll a C csoportban.