Ötszáznál is több huligánt tartóztattak le eddig

foci eb huligánok
Marseille, 2016. június 11. Szurkolók összecsapnak a lelátón, miután véget ért a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának első fordulójában játszott Anglia-Oroszország mérkőzés a marseille-i Velodrome Stadionban 2016. június 11-én. (MTI/AP/Thanászisz Sztavrakisz)
Vágólapra másolva!
Eddig 557 erőszakos szurkolót vettek őrizetbe a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon.
Vágólapra másolva!

Bernard Cazeneuve belügyminiszter hétfőn közölte, hogy az előállítottak közül 344-en maradtak rendőrségi zárkában. A bíróságok 21 huligánt sújtottak börtönbüntetéssel, további hat felfüggesztett szabadságvesztést kapott, 25 személyt pedig kiutasítottak az országból.

A legnagyobb rendbontás Marseille-ben volt, ahol angol és orosz szurkolók, valamint helyi fiatalok csaptak össze, a rohamrendőrök vízágyút és könnygázt is bevetettek ellenük.

Az orosz–angol botrány egy pillanata Forrás: MTI/AP/Thanassis Stavrakis

A legtöbb probléma az angol és az orosz szurkolókkal volt, de az UEFA figyelmeztette a horvát és a magyar szövetséget is. A legsúlyosabban az oroszokat büntették, őket ki is zárták a tornáról, de az UEFA felfüggesztette a büntetést.

A magyar szurkolók pirotechnikai eszközök miatt kaptak figyelmeztetést, illetve begyűjtötték néhányukat, amikor a szektorokat elválasztó kerítésen próbáltak átmászni.