A sárga laposok kimaradtak, Gera új pozícióban - itt a kezdőcsapatunk

Magyar válogatott EB Edzés Lovrencsics Gergő Elek Ákos, UEFA Euro 2016, labdarúgás, Európa-bajnokság,
Elek Ákos (balra) kihagyja a magyar válogatott soron következő két mérkőzését
Vágólapra másolva!
Bernd Storck csak a sárga laposokat pihenteti Portugália ellen, így a 37 éves Gera Zoltán és a 40 éves Király Gábor is bekerült portugálok elleni kezdőbe.
Vágólapra másolva!

Megvan a magyar kezdő, az MLSZ Twittere szerint a Király - Lang, Juhász, Guzmics, Korhut - Pintér, Elek - Lovrencsics, Gera, Dzsudzsák - Szalai tizeneggyel fut ki a gyepre Bernd Storck csapata 18 órakor Lyonban a portugálok ellen.

Elek és Lovrencsics is bekerült a kezdőbe Fotó: Polyák Attila - Origo

Jól látható, hogy kimaradtak a sárga laposok (Nagy Ádám, Kleinheisler, Kádár, Németh Krisztián), és 37 év ide, 40 év oda, Király Gábor és Gera Zoltán is bekerült a kezdőbe. Innen is látható, hogy a kapiutány tulajdonképpen senkit sem pihentet, és

a cél a győzelem Portugália ellen.

Kádár helyén a debreceni Korhut Mihály kapott lehetőséget, és nagyon úgy tűnik, hogy Fiola Attila még sérült, hiszen a helyén Lang Ádám játszik majd. Középen a Juhász, Guzmics duó kapott lehetőséget, ugyanúgy, mint Izland ellen.

A Nagy Ádám, Gera Zoltán szűrőpáros helyén a Pintér Ádám, Elek Ákos játszik majd. Utóbbi most mutatkozik be az Eb-n.

Gera lehet a kulcsember

Gera nem maradt ki, hanem kipróbálja őt a támadó hármasban a kapitány. A válogatott középpályás Angliában is szerepelt ebben a csatár mögötti pozícióban, ekkor volt karriere csúcsán, bár gyorsan tegyük hozzá, a mostani Eb-n is úgy játszik, mint fénykorában. Bobby Zamorával megannyi gólt rúgatott például a 2010-es Európa Liga-menetelés során, és ő maga is sok-sok gólt ért el ebből a pozícióból a Fulhamben.

Gera (középen) elöl, Szalai mögött fickándozhat majd Forrás: Origo

A korábban sérüléssel bajlódó Lovrencsics Gergő is bemutatkozhat a csapatban, a felállás alapján a jobb oldal lesz az övé, Dzsudzsák Balázs pedig balról rohamozhat majd. Elöl az első meccsen gólt is szerző Szalai Ádám kezd.

Ez pedig a portugálok kezdője: Rui Patrício - Vieirinha, Pepe, Ricardo Carvalho, Eliseu - André Gomes, William Carvalho, João Moutinho, Joao Mário - Nani, Ronaldo.