Lewandowski nélkül nem megy a lengyeleknek

Grzegorz Krychowiak, Vykintas Slivka, foci
Poland's midfielder Grzegorz Krychowiak (L) vies for the ball with Lithuania's midfielder Vykintas Slivka during the Euro 2016 friendly football match between Poland and Lithuania on June 6, 2016 in Krakow. JANEK SKARZYNSKI / AFP
Vágólapra másolva!
A lengyel labdarúgó-válogatott 0-0-s döntetlent játszott Litvániával a hétfői, krakkói barátságos mérkőzésen. A német Bundesliga gólkirálya, Robert Lewandowski a cseresorból nézte végig a meccset, amely a lengyelek főpróbája volt a pénteken kezdődő franciaországi Európa-bajnokság előtt. Az olaszok 2-0-ra verték a finneket.
Vágólapra másolva!

Érdekesség, hogy a lengyel válogatott utoljára 2015. június 16-án Görögország, azt megelőzően pedig 2014. május 13-án Németország ellen nem szerzett gólt, a két 0-0-s mérkőzésről ugyancsak hiányzott Lewandowski.

A Bayern csatára mellett a dortmundi Lukasz Piszczek sem játszott, a térdsérülésből felépült középpályás, Grzegorz Krychowiak 85 percet kapott, míg a kapusok közül Wojciech Szczesny pihent, Artur Boruc és Lukasz Fabianski pedig egy-egy félidőt kapott.

Krychowiak és Slivka fejpárbaja Forrás: AFP/Janek Skayzynski

Lengyelország az Eb C csoportjában Észak-Írországgal (június 12.), a világbajnok Németországgal (június 16.), majd Ukrajnával (június 21.) találkozik.

Az olasz válogatott 2-0-ra legyőzte Finnországot. A 27. percben a Lazio középpályása, Antonio Candreva büntetőből szerzett vezetést a hazaiaknak, majd a 71. percben ő adta a gólpasszt az AS Roma játékosának, Daniele De Rossinak a második találat előtt.

Az olaszok számára ez volt a főpróba a pénteken kezdődő franciaországi Európa-bajnokság előtt, amelynek E csoportjában előbb Belgiummal (június 13.), majd Svédországgal (június 17.), végül Írországgal (június 22.) mérkőznek.

Eredmény, felkészülési mérkőzés:
Lengyelország - Litvánia 0-0
Lengyelország: Fabianski (Boruc, 46.) - Kapustka, Glik (Salamon, 46.), Cionek, Wawrzyniak - Blaszczykowski (Jedrzejczyk, 74.), Maczynski (Jodlowiec, 46.), Krychowiak (Zielinski, 86.), Starzynski, Grosicki (Peszko, 77.) - Milik.

Olaszország – Finnország 2-0 (1-0)
gól: Candreva (27., büntetőből), De Rossi (71.)

Izland – Liechtenstein 4-0 (3-0)
gól: Sigthórsson (10.), Saevarsson (20.), Finnbogason (40.), Gudjohnsen (82.)