Lafferty számára még mindig a magyarok elleni meccs az etalon

Kyle Lafferty észak-írország
Kyle Lafferty csak szerencsével maradt a pályán
Vágólapra másolva!
Az északír csapat csatára a legemlékezetesebb meccs mellett elmondta, hogy mit köszönhet a szövetségi kapitánynak, és azt is, hogy mikor tervezi a visszavonulását. Nem most.
Vágólapra másolva!

Kyle Lafferty, az Európa-bajnokságra a mieink selejtezőcsoportjából egyenes ágon kijutó északír válogatott gólfelelőse az UEFA honlapjának adott interjút. A beszélgetésből kiderül, hogy a selejtezők során a válogatottunkat Pesten és Belfastban is góllal szomorító csatár legszívesebben még mindig a Storck-csapat elleni belfasti meccsre emlékszik vissza, ahol az ő utolsó percben lőtt góljával mentett 1-1-re az északír csapat. Az az egy pont az Eb-részvételt jelenetette számukra..

"Az az atmoszféra, ami a magyarok elleni meccsen volt a Windsor Parkban, felülmúlhatatlan. Három-négy éve még félig lett volna a stadion egy ilyen meccsen, erre most telt ház volt, és a lefújás után, ahogy a szurkolóik ünnepeltek, látni az arcukon az örömöt, ezt az érzést soha nem fogom elfelejteni."

Laffertyről köztudott, hogy néhány évvel ezelőtt még reaális veszélyt jelentett, hogy elkallódik, de szerencséjére, Michael O'Neill a hóna alá nyúlt, és a válogatott egyik legfontosabb játékosa, mi több, sztárja lett belőle.

"Hogy fogom neki meghálálni? Mondjuk, egy Eb-győzelemmel. Csak vicceltem... - mondta Lafferty. - Michael szavai hihetetlen önbizalmat adnak nekem,

Minden alkalommal, amikor beszélek vele, úgy lépek pályára, hogy a téglafalat képes lennék átmenni. Ahogy az utolsó két évben felépített engem, az valami fantasztikus."

Lafferty az első eb-selejtezőn mindjárt góllal indított a mieink ellen a Groupama Arénában Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

Az előző szezonban a Premier League-ben szereplő Norwich Cityben, majd kölcsönben a másodosztályú Birmingham Cityben játszó 28 éves csatár hosszú távra tervez. Amikor arról kérdezték, hogy meddig tervezi a válogatottban való szereplést, így válaszolt:

"Nincs annál jobb érzés, mikor a válogatott mezének hátán ott virít a neved. Ráadásul most én vagyok a nemzeti csapat történetének második legeredményesebb játékos (16 góllal, a lista élén a már visszavonult David Healy áll 36-tal), ami hosszú távra motivációt jelent. Szerintem 45 éves koromig fogok játszani, úgyhogy, ha Micheal számít rám, jövök."