Király Gábor három szürke mackót visz az Eb-re

Király Gábor
Andorra's defender Oscar Sonejee (R) vies with Hungary's goalkeeper Gabor Kiraly (L) during the FIFA 2014 World Cup group D qualifying football match Hungary vs Andorra in Budapest, Hungary on October 15, 2013. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
Király Gábor szerint nagyon jól sikerült a magyar futballválogatott összetartása, de van még mit javítani az osztrákok elleni Eb-rajtig.
Vágólapra másolva!

"Frissességben, pontosságban, technikai készségekben még fejlődhetünk a rajtig" - mondta a 40 éves kapus a Kiralygabor.eu-nak.

Konkrétumot nem mondott az elvárásairól, de szerinte nagyon fontos, hogy egységes legyen majd a csapat.

Nem nyaralni megyünk Franciaországba, hanem keményen dolgozni."

A korábban három német klubban - a Herthában, a Leverkusenben és az 1860 Münchenben - is megfordult Király Gábort a német–magyar (2-0) előtt a hazai drukkerek is köszöntötték, aminek nagyon örült.

"Jó érzés volt, amikor mentünk bemelegíteni, már akkor is hallottam, hogy megtapsolnak, de én a magyar szurkolókra koncentráltam" - mondta a kapus, akit a magyar drukkerek kórusban ünnepeltek.

Megjegyezte, korábban már szerepelt egy Eb-n. "1992-ben, a ciprusi ifi-Eb-n részt vehettem, de azért most más lesz sok néző előtt kifutni a pályára" - mondta az akkori csapattal ötödik helyet elérő, most már 103-szoros válogatott futballista.

A pizsamás kapus erőssége lehet a magyar válogatottnak Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Király végezetül elárulta, hogy már előkészítette a szürke mackónadrágjait, amelyekből hármat visz magával. "Az egyiknek nagyon vékony az anyaga, így ha esik az eső, akkor is bátran használhatom."