Az írek és a svédek is vért ittak

Írország-Svédország
Sweden's midfielder Oscar Lewicki (L) and Ireland's forward Jonathan Walters vie for the ball during the Euro 2016 group E football match between Ireland and Sweden at the Stade de France stadium in Saint-Denis on June 13, 2016. / AFP PHOTO / MARTIN BUREAU
Vágólapra másolva!
Két ellentétes félidő után, egy igazán hajtós, fordulatos és izgalmas meccsen az írek 1-1-es döntetlent játszottak Svédországgal a labdarúgó-Európa-bajnokság E csoportjában. Nem volt egy perc nyugalom sem, a felek folyamatosan küzdöttek a labdáért.
Vágólapra másolva!

Arról, hogy mekkora volt az iram és a hajtás, sok mindent elmond, hogy a védelmeknek összesen 66-szor kellett felszabadítaniuk, ami - ha figyelembe vesszük a tiszta játékidőt is-, gyakorlatilag azt jelenti, hogy minden percre jutott egy.

A védekezésből kivette a részét Zlatan Ibrahimovic is, aki támadásban nem villogott ugyan, de alázatosan küzdött a csapat érdekében: felszabadításokban és labdaszerzésekben is odatette magát.

A sok párharchoz az is hozzájárult, hogy - ahogy azt a játékosok átlagos pozíciója is mutatja - mindkét csapat már a középpályán igyekezett megállítani a másikat: tizennégy játékos átlagos helyezkedése is gyakorlatilag a félpálya vonalán van.

A következő körben az olaszok a svédekkel, az írek a belgákkal találkoznak.