Emlékeznek az őrült izlandi gólöröm-specialistákra?

izlandi gólöröm
izlandi gólöröm
Vágólapra másolva!
Emlékeznek az izlandi Stjarnan csapatára, amely szokatlan – horgászos, biciklis, rambós, infarktusos, szülőszobás és újraélesztéses – gólöröm-variációkkal tett szert világhírnévre? A 2010-ben a halat eljátszó Jóhann Laxdalt kérdeztük az Izland–Magyarország (1-1) mérkőzésről. 
Vágólapra másolva!

„Nagyon jól és gyorsan játszott a magyar válogatott, amelynek nagyon jó szélsői vannak” – válaszolta arra a kérdésünkre, hogy milyen benyomást keltett benne az izlandiak ellen a magyar csapat.

A megítélt büntetőről azt mondta, ő is megőrült volna, ha kapnak egy 11-est, de elismeri, hogy a magyar játékos tényleg csak kis erővel ment neki az izlandi kapitánynak. Bár ettől még tény, hogy honfitársa a földre került.

Laxdal hozzátette, meglepődött azon, hogy a magyar csapat 2-0-ra legyőzte Ausztriát, abban azonban biztos volt, hogy a Storck-csapat kemény ellenfele lesz Izlandnak a csoportkörben.

– mondta a csoport zárómeccséről. „Nyernünk kell, remélem, tudunk majd valami extrát alkotni elöl, de közben hátul is erősnek kell maradni, máskülönben az ellenfél könnyedén vezetéshez juthat.”

Laxdal (jobbra) korábban az U21-es válogatottban is szerepelt Forrás: Getty Images/2011 Getty Images/Laurence Griffiths

Megkérdeztük, kik azok a magyarok, akik különösen tetszettek neki. „Kleinheisler, Dzsudzsák és természetesen Gera Zoltán egyaránt minőségi labdarúgó.”

Végezetül hozzátette, reméli, az izlandi és a magyar válogatott fog továbbjutni a csoportból.

Laxdal az izlandi élvonalban szereplő FC Stjarnan védője. A 26 éves játékosnak nem volt esélye az Eb-szereplésre, mert tavaly keresztszalag-szakadást szenvedett, de korábban két vb-selejtezőn is tagja volt a keretnek, 2013-ban pedig szerepelt is a válogatottban.