Dzsudzsák: Ilyen tábor előtt nem lehet kikapni

Magyarország - Izland, Euro 2016, foci Eb, UEFA Euro 2016 magyar szurkolók, foci, Euro 2016, foci Eb, UEFA Euro 2016, Stade Vélodrome, Marseille
Magyarország - Izland, Euro 2016, foci Eb, UEFA Euro 2016 magyar szurkolók, foci, Euro 2016, foci Eb, UEFA Euro 2016, Stade Vélodrome, Marseille
Vágólapra másolva!
A magyar szurkolókat magasztalta Dzsudzsák Balázs az Izland elleni meccs után az Origónak nyilatkozva. Elárulta, a bíró majdnem befújt egy második büntetőt is az ellenfélnek, csak az asszisztense beszélte le róla. Annyira bízik a csapatban, hogy szerinte a portugáloktól sem kapunk ki.
Vágólapra másolva!

„Az egész meccsen domináltunk, ha nem is volt tíz nagy helyzetünk, de ahogy hallom, döbbenetes számokat produkáltunk, 600 fölötti passzal zártunk” – mondta Dzsudzsák Balázs az Origo tudósítójának az izlandiak elleni 1-1-es döntetlen után.

Jól hallotta:

„Az első félidőben sokszor próbálkoztunk, de a kapu előtt nem döntöttünk jól. A másodikban mindent egy lapra tettünk fel, bejöttek a csatárok, és olyan szélsőjátékot produkáltunk, ami eredményesnek bizonyult, hiszen a gól is így született. Csak saját magunkat okolhatjuk, hogy nehézzé tettük a mérkőzést, mert a mi hibánkból szerezték a góljukat” – értékelt a magyar válogatott csapatkapitánya, hozzátéve,

nem kiabálja el, ha azt mondja, hogy megvan a továbbjutás.

Dzsudzsák biztos benne, hogy az izlandi vezető gól előtti szituáció nem ért büntetőt, a mezőnyben komolyabb ütközéseket is továbbengedett Szergej Karaszjov játékvezető. Ráadásul az utolsó percben is be akarta fújni a tizenegyest Finnbogason lerántásánál. „Az asszisztense rászólt a fülére, hogy még a vonalon kívül történt, ezért lett belőle csak szabadrúgás.”

Tudunk mi focizni

A csapatkapitány szerint már az osztrákok elleni megmutattuk, hogy igenis tudunk focizni, és Marseille-ben újra bizonyítottunk. Azt magyarázta, hogy ilyen meccseken érződik igazán a nagy tét, hiszen egy-egy hiba akár a továbbjutásba kerülhet. „A jövőben erre oda kell figyelni, mert ma kettőt hibáztunk, de szerencsére csak egyet rúgtak be belőle.”

Dzsudzsák a lefújás után Fotó: Polyák Attila - Origo


„Hogy nekünk mi a legnagyobb erősségünk? Az, hogy 15 millióan játszunk, és ezt kevesen tudják most legyőzni hálistennek. Hidegrázós élmény volt a meccsre jönni, elképesztő volt a buzdítás a stadionban, le a kalappal a szurkolók előtt.

Nagyon örülök, hogy vissza tudunk nekik annyit adni, hogy a korábbi kudarcokat elfeledtetjük velük, és az álmaikat visszahozzuk. Hogy ha nem is az éjjel, de az Eb ne érjen véget” – mondta Dzsudzsák.

Dacból sikerült

Elárulta, a félidőben az öltözőben volt néhány hangos szó, de a konklúzió az lett, hogy „egy ilyen nulla csapat, amelyik tíz emberrel védekezik, és csak arra vár, hogy hibázzunk egyet, nehogy már több pontot szerezzen, mint mi.”

Felfoghatatlannak nevezte, hogy otthon megállítják miattuk a villamosokat vagy az autópályán kiírják az eredményeket. „Végre az a sportág mutat föl sikereket, amely a legtöbb embert megmozgatja. Szívesen lennénk ilyenkor otthon, hogy átéljük a katarzist, de nekünk ennyi jut, az itteni 90 percek.

A portugálok elleni meccsről azt mondta, teher már nem lesz a csapaton, és nem zavarja, ha az ellenfél megint magabiztosan készül ellenünk, elvégre korábban a norvégok, az osztrákok és az izlandiak is nagyon mondták, hogy megvernek minket, de egyiküknek sem sikerült.

A petárdázás közben a szurkolókat is nyugtatta Fotó: Polyák Attila - Origo


„A lesajnált csapat, amelyikről korábban mindenki azt mondta, hogy így meg úgy veri meg négy nullra, lám, most vezeti a csoportot. És a portugálok sem játszanak valami félelmetesen, a magam részéről bízom a csapatban, és

Dzsudzsák nem tagadta, hogy az elmúlt négy nap két mérkőzése a pályafutása legnagyobb élménye. „Nincs annál szebb érzés, amikor magyar játékos, magyar szurkolók előtt egy világeseményen sikeres tud lenni.”

A cikk megjelenését támogatta a Magyar Telekom.