Storcknak kőkemény döntéseket kell hoznia

Magyar válogatott EB Edzés Lovrencsics Gergő Elek Ákos, UEFA Euro 2016, labdarúgás, Európa-bajnokság,
Elek Ákos (balra) kihagyja a magyar válogatott soron következő két mérkőzését
Vágólapra másolva!
Hétfőn délelőtt a gyönyörűen előkészített tourettes-i edzőpályán ez a kilenc mezőnyjátékos és két kapus mozgott, azok, akik kezdők voltak Izland ellen, majd délután csatlakoznak a többiekhez.
Vágólapra másolva!

Gulácsi (Dibusz) – Bese, Pintér, Korhut – Lovrencsics, Németh, Elek, Nikolics – Böde, Szalai. Két dolog miatt sem valószínű, hogy lesz ilyen felállása a válogatottnak, egyrészt ez csak kilenc mezőnyjátékos, másfelől túlsúlyban lennének benne a támadók. Igaz, Bernd Storck Izland ellen a hajrában igazolta, hogy ha kockáztatni kell, akkor nem rest három csatárt is a pályára vezényelni.

Jól ment a kiskapuzás

Hétfőn délelőtt a gyönyörűen előkészített tourettes-i edzőpályán ez a kilenc mezőnyjátékos és két kapus mozgott, azok, akik kezdők voltak Izland ellen, majd délután kerülnek sorra. A játékosok szobakerékpározással, divatosabb nevén spinninggel kezdték az edzést, majd az edzőtermi gépeken izzadtak, mielőtt kifutottak a pályára. A játékosokat két részre bontották, Pintér, Elek és Lovrencsics a két kapussal kocogott, a csatárok pedig előbb 4 a 2-ben játszottak labdatartást Bese és Korhut elen, majd jött egy passzolós gyakorlat, amelynek a végén a nagykapuba bepakolt két kiskapuba kellett belőni a labdát.

Elek (balra) és Lovrencsics is lehetőséget kaphat Portugália ellen Fotó: Polyák Attila - Origo

Ha a portugálok ellen szerda este hasonló lesz a hatékonyság, akkor semmi sem ment meg minket attól, hogy csoportelsők legyünk.

Félhetünk a sárga lapoktól

A felállásról egyelőre csak tippelni lehet, az biztos, hogy négy játékosunknak is van már sárgája, Nagy Ádámnak, Kádár Tamásnak, Kleinheisler Lászlónak és Németh Krisztiánnak, így könnyen előfordulhat, hogy az első hármat pihenteti majd a vezetőség, nehogy begyűjtsék az eltiltást érő második sárgát. Kádár helyett Korhut lehetne az alternatíva, Nagyot az eddig jegelt Elek pótolhatja a középpálya tengelyében, és Kleinheisler helyett akár pályára léphet az eddig csak perceket kapó Pintér, ha mondjuk egy védekezőbb felállást választ a kapitány.

A magyar csapat egyik kulcsembere, Kleinheisler László is egy sárga lapra van az eltiltástól Forrás: AFP/Georges Gobet

A magyar csapatnak egyelőre 4 pontja van, a portugáloknak kettő, úgyhogy egy döntetlennél akár csoportelsők lehetnénk, más kérdés, hogy másról sem lehet olvasni, mint hogy mennyivel jobban járnánk, ha másodikként zárnánk, mert akkor az angolok csoportjából kaphatnánk Walest vagy Szlovákiát.