Csak rombolni tudnak az északírek

Euro 2016 group C football match between Poland and Northern Ireland at the Stade de Nice in Nice on June 12, 2016
Lengyelország - Észak-Írország
Vágólapra másolva!
Lengyelországnak nem is kellett semmi komolyat mutatnia ahhoz, hogy legyőzze a támadásban semmit nem mutató északíreket, akikről újfent kiderült, hogy a masszív védekezésen kívül nem sok mindenre képes. Az Optát böngészgettük. 
Vágólapra másolva!

Azzal semmiféle meglepetést nem okozott első Eb- meccsén Észak-Írország, hogy masszívan és szervezetten védekezett, és ezt bizonyítják a számok is:

szerelési kísérleteik 83 százaléka sikeres volt

(ugyanez a szám a lengyeleknél 60 volt), és majdnem két és félszer annyit szereltek, mint a lengyel játékosok (10-24).

Mindezt kimondottan szabályosan tették, hiszen a 12 szabálytalanság nem mondható soknak, főleg annak fényében, hogy végig az ő térfelükön folyt a játék, és kénytelenek voltak védekezni.

Arra azonban már semmi erejük nem maradt, hogy támadásokat is vezessenek, és ez különösen a lengyelek gólja után volt látványos. Észak-Írország két veszélyes helyzetet tudott csak kialakítani a lengyel kapu előtt, de ezek közül is csak az egyikből lett kapura lövés. Washington próbálkozása volt egyébként az egyetlen kaput eltaláló kísérletük.

A kapura lövésben (18-2) és a kaput eltaláló lövésben (11-1) megmutatkozó különbség pontosan megmutatja, milyen egyoldalú meccset játszott a két csapat.

Fejpárbajból volt elég a meccsen Fotó: Polyák Attila - Origo