Ronaldo miatt válhat terroristák célpontjává a portugál csapat

Horizontal
Mindenki jobban teszi, ha óvatos lesz Ronaldo közelében
Vágólapra másolva!
Fernando Santos szövetségi kapitány szerint csapatuk sztárja a terroristák figyelmét is a válogatottra irányíthatja az Európa-bajnokságon.
Vágólapra másolva!

"Mindenki tisztában van vele, hogy a portugál válogatott a torna egyik legveszélyeztettebb csapata, elsősorban azért, mert ott van velünk Cristiano Ronaldo - mondta Fernando Santos az Anglia ellen 1-0-ra elveszített csütörtök esti felkészülési mérkőzés után. - De erre is fel vagyunk készülve."

A portugál kapitány kiemelte, hogy csapata biztonságának garantálása elsősorban a francia hatóságok feladata lesz, a szurkolókat pedig felkészítette, hogy ne nagyon reménykedjenek abban, hogy találkozhatnak a válogatott sztárjaival.

Mindenki jobban teszi, ha óvatos Ronaldo közelében Forrás: AFP/Francisco Leong

"A szurkolóinknak meg kell érteniük, hogy a jelenlegi helyzetben nem tudjuk a játékosokat olyan gyakran a nyilvánosság elé engedni, ahogy szeretnénk."

A novemberi párizsi, majd az azt követő brüsszeli terrortámadások miatt nagyfokú készültség várható valamennyi francia Eb-helyszínen. Az elmúlt napokban előbb az amerikai hatóságok figyelmeztették az Eb-re utazni szándékozó állampolgáraikat, hogy legyenek nagyon elővigyázatosak, mert "a torna potenciális célpontja lesz a terrortámadásoknak", múlt héten a párizsi és brüsszeli merényletek kitervelőjének, Salah Abdeslamnak a számítógépén találtak olyan információkat, amelyek egy marseille-i terrortámadásra utalnak a június 11-i angol-orosz meccs idején.